POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN/HELSINGBORG

Publiken sviker Helsingborg - sämsta snittet på 50 år

Foto: Scanpix

Helsingborg överraskar i Allsvenskan och är fortfarande obesegrade. Något som publiken inte verkar bry sig om. Klubben redovisar sitt sämsta publiksnitt sedan 1965.

På planen gör Helsingborg succé då man är obesegrade i Allsvenskan och ligger på en fjärdeplats än så länge. Trots att Henrik Larsson kommit tillbaka till klubben som manager och den sportsliga framgången så sviker ändå publiken.

Efter sina två inledande hemmamatcher mot Falkenberg och IFK Norrköping så har klubben ett publiksnitt på 6951 åskådare. Siffror som är klubbens sämsta publiknotering på 50 år.

– Det finns en anledning som härleder sig till förra årets premiär, men det finns också en övergripande trend, konstaterar HIF:s klubbdirektör David Brodetsky till HD.

Detta är nu något som oroar Helsingborg som budgeterat med ett snitt på 10 000 åskådare i snitt. Den skånska klubben har i flera år dragits med stora ekonomiska problem och har fått skära ner på spelartruppen. Sedan Henrik Larsson tog över så har han infört ett lönetak i truppen för att få siffrorna under kontroll.

Nu medger Brodetsky att det finns en stor risk att man missar publikmålet, vilket skulle vara ytterligare en tung smäll för klubbens ekonomi.

– När vi såg att publiksiffrorna var lägre än väntat i premiären tog vi tag i det. Det handlar om specialerbjudande för familjer och specialevent runt utvalda matcher.

Är ni tillräckligt synliga?

– Vi måste göra mer och få ut spelarna också. HIF har en större roll att fylla än fotbollen i samhället.

– I det långa loppet måste vi åskådarna att återvända, men också jobba med andra delar av befolkningen. Hur gör vi för att få åskådare från hela regionen, avslutar David Brodetsky.

Helsingborgs SLO Alexander Ström är inte orolig kring publiksnittet utan menar att det beror på spelschemat och att arenan just nu håller på att renoveras.

– Det beror ju lite på vilka lag det är man möter i premiären också.Vi har haft Djurgården två år i rad tidigare. De matcherna drar mer än Falkenberg och Norrköping oavsett. Jag vet att vi haft BP i mars någongång som också varit värre än de här, säger han till Fotbollskanalen.

Så du är inte orolig för publiksnittet?

– Nej jag tror att det kommer att komma igång. Vi har en ombyggnad på arenan just nu och lite begränsade platser. Inte för att jag vill skylla på det, men jag tror att folk väntar till att sista sektionerna är klara.

Publicerad 2015-04-24 kl 18:26
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå