Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

''Henke kan träna ett allsvenskt lag direkt''

Henke Larssons tränarsatsning i Landskrona förvånar en av Helsingborgs största profiler.

- Han hade kunnat tränat ett allsvenskt lag. Han sitter på mycket meriter och har varit med om mycket, säger Helsingborgs Erik Sundin till FotbollDirekt.se.

- Jag kom hem i natt från semestern i Oman. Jag vet inte vad jag ska säga, det är jättetråkigt. Jag är lite faktiskt lite förvånad att det blev Landskrona.

”Henke” har spelat i en rad klubbar. I Europa har han varit i Feyenoord, Celtic, Barcelona och Manchester United. Meriter som är svåra att slå. Som spelare har han oväderlig erfarenhet.

- I dagsläget finns det ingen som kan ersätta honom, inte någon i hela Allsvenskan kan göra det. Nu finns det ingen som kan ta hans roll. Men vi får hoppas på att se någon som påminner om honom i spelstilen.

Säsongen har inte börjat än men många undrar hur det kommer att gå för honom som tränare. Kommer det att bli en succé precis som i spelarkarriären eller kommer han att floppa? 30-årige mittfältaren Erik Sundin tror att han kommer lyckas.

- Absolut tror jag det. Han vet vad han ger sig in på. Jag kan inte Landskrona, men de är en bra förening som satsar mycket och har bra folk kring föreningen och mycket supportrar och sponsorer.

Skulle Sundin få välja så skulle Henrik Larsson vara välkommen att träna Helsingborgs IF. Han och “Henke” har en bra relation till varandra.

- Han är en offensiv spelare, så jag tror att han har en hel del offensiva tränaregenskaper. Jag hade gärna sett honom här. Det skulle vara kul både för föreningen och för en själv.

Mittfältaren tror att Landskrona kan vara på väg att avancera uppåt nästa säsong med Henrik Larsson som tränare.

- Det känns som att Landskrona satsar hårt, de vill höja sig lite. Det lilla jag vet är att det finns en hel del supportrar och stora krav på klubben. Får de allting att stämma samtidigt som de kanske värvar en extra bra spelare och lyckas undvika skador så kan de bli ett topplag.

Mats Jonsson

Publicerad 2009-12-19 kl 10:22
Annons
Annons
Annons