Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Scanpix

"Henkes" krav på HIF-spelarna: "Far inte iväg med julmaten"

Helsingborgs spelare kan varken räkna med att frossa i glögg eller skinka under juluppehållet. Managern Henrik Larsson har utformat rigorösa träningsupplägg och håller koll på truppens fettmängd inför försäsongsstarten, skriver HD.

Allsvenskan är slut för säsongen och spelarna har tagit välbehövd semester. Men för HIF:s del blir det inget extravagant slappande framöver. Enligt tidningen Helsingborgs Dagblad har managern Henrik Larsson, för att förvissa sig om att hans manskap håller formen, dels låtit mäta spelarnas fettprocent och dels tagit fram individuella träningsprogram för varje person att följa till försäsongsstarten 7 januari.

Det handlar om uppemot fem pass per vecka, skriver HD.

– Att inte hamna för långt från sin normala fysiska nivå är en del av att vara professionell. Det ska inte behöva ta tre, fyra veckor för att komma i form. Vi har inte tid med sådant. Cupen börjar dessutom i februari, säger Larsson till tidningen.

ANNONS

Fystränaren Christer Olsson förklarar att spelarna ska passa på att vara lediga, men att det samtidigt förväntas att de håller igen med vad de stoppar i sig.

– Vi har informerat spelarna om vad som gäller angående kosten så de inte far i väg med julmaten. De finns en gräns satt för hur mycket de får gå upp.

Publicerad 2015-12-02 kl 08:50
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto