Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Henriksson tillbaka - siktar på startplats: "Vet vad jag går för"

Allsvenskan

Gustav Henriksson är kvitt en ryggskada.
Nu vill han knipa en startplats i Elfsborg.
- Det krävs av mig att jag visar det, säger 26-åringen till Fotbollskanalen.

42:54
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

I spelaren ovan ser Elfsborgs tränarpresskonferens med Jimmy Thelin och Oscar Hiljemark på podiet.

I inledningen av säsongen 2023 var Gustav Henriksson, 26, startspelare i Elfsborg. Men därefter lade Gustaf Lagerbielke vantarna på ena av mittbacksplatserna och när han flyttade till Celtic fick Ibrahim Buhari stort förtroende av manager Jimmy Thelin.

I de tre första matcherna av allsvenskan 2024 har Henriksson varit utanför truppen. Anledningen är att mittbacken rehabiliterat sig från en ryggskada som han ådrog sig i svenska cupen. Nu är han hel och redo igen.

- Jag har haft skadeproblem sedan andra matchen i svenska cupen, jag gick av mot Öis. Men jag spelade i U21-laget i går (tisdag) och jag har tränat i två veckor. Jag har inte riktigt varit matchredo. Planen var att se om allt höll i U21-matchen och det gjorde det. Från och med i dag borde jag vara tillgänglig, säger Henriksson till Fotbollskanalen.

Annons

I Henrikssons frånvaro har Sebastian Holmén och Terry Yegbe bildat mittbackspar. Ibrahim Buhari har suttit på bänken.

Hur ser Henriksson på sin sits?

- Det är tufft, absolut, och det är hård konkurrens i ett topplag. Förra året startade jag i början och sedan gjorde Lagerbielke (Gustaf) fantastiskt bra ifrån sig, då är det svårt att gnälla. Jag hade också lite problem med hjärnskakning, säger han och fortsätter:

- Jag tyckte jag började försäsongen bra och jag fick spela i svenska cupen. Sedan kom skadan och då har det varit tufft, det har varit en del skador senaste tiden. Vad ska man säga? Det är hård konkurrens och det får man ta. Nu när jag är tillbaka får man göra allt för att försöka återta den platsen och behålla den.

Du känner att du har häng på startplatsen?
- Absolut. Jag vet vad jag kan gå för när jag är hundra procent. Det har jag visat i matcher som jag har spelat. Sedan blir det ryckigt när man spelar, är skadad och kommer tillbaka. Det är hård konkurrens, "Sebbe" (Sebastian Holmén), Terry (Yegbe) och Buhari och jag är fyra bra mittbackar. Men jag tror absolut jag har chans att ta den platsen. Men det krävs av mig att jag visar det.

Annons

I sommar kommer Elfsborg byta tränare. Jimmy Thelin drar till Aberdeen medan Oscar Hiljemark flyttar tillbaka till Borås. 

-  Det är jättekul för Jimmy, Christer (Persson, assisterande) och Emir (Bajrami, assisterande) som har gjort ett fantastiskt jobb. Det är kul för dem. Sedan ska det bli intressant att se hur Oscar är. Jag tror han är en jättebra ersättare, en fantastisk tränare som har gjort det bra i Ålborg, säger Henriksson och fortsätter:

- Jag har inte spelat med honom i Elfsborg, men det är flera i laget som har gjort det. De säger bra ord om honom. Det ska bli väldigt roligt.

Publicerad 2024-04-17 kl 10:55

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto