Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Herman Hallberg allt oftare startspelare i Kalmar FF: ”Jäkligt bra skalle”

Allsvenskan

Efter 0-6-förlusten mot Malmö FF har Kalmar FF ändrat i startelvan. Nanne Bergstrand har framför allt gett förtroende åt Herman Hallberg, som är inne på fem raka starter.

Foto: Bildbyrån.

Under de senaste omgångarna har Nanne Bergstrand lyft in tre spelare i startelvan: Mikael Dyrestam, Viktor Agardius, och Herman Hallberg. Herman Hallberg har länge varit i skuggan av brodern Melker, men nu är det Herman som har fem raka starter på centralt mittfält samtidigt som Melker oftare spelar på en kant.

- Jag var ju skadad hela våren i princip och kommit tillbaka på höstsäsongen. Det har väl känts helt okej, säger Herman.

Herman Hallberg, 20 år, har haft år med skadeproblem. Han har både opererat höften och foten, och när han gick mot comeback i våras kom en axelskada i en U21-match. Assisterande tränaren Henrik Rydström har haft honom under de tre senaste åren och ser likheter mellan bröderna. 

ANNONS

- Jäkligt bra skalle. Melker har ju också ett jäkla driv. Sedan har jag haft den tredje brodern, Ossian, och sedan finns ju en fjärde (Uno). Det finns en mentalitet som givetvis kommer från bra uppväxt och hur de är uppfostrade. Man vet vad som krävs.

- Det jag gillar med Herman är att han har en bra balans mellan att vara självkritisk och tro på sig själv.

Herman Hallberg var dock sällan en av de mest utstickande spelarna på ungdomsnivå. Först i oktober 2016 gjorde han ungdomslandslagsdebut, där han i sin andra landskamp satte två mål. De senaste åren har det också varit förändringar i hur han ska spela. Som yngre var han en speluppbyggare. De senaste matcherna har han varit mer i en bollvinnarroll bredvid Romário på centralt mittfält. 

- Jag är väl fortfarande samma spelare. Sen är ju allsvenskan en högre nivå, men man är fortfarande samma spelare.

ANNONS

- Lite mer defensiv kanske. 

Det var annars något som Rydström började att få in i Herman Hallbergs spelsätt redan för några år sedan. 

- Disciplinen att vara noga i försvarsspelet, vinna andrabollar, ha en plan på vad man ska göra innan man får bollen. Det var lite emot hans natur i början.

- På U19-nivå kunde han helt dominera matcher 2015. Han stod och vred och vände som han ville med bollen, men det kanske inte var så relevant för vad som krävs i allsvenskan och för nästa steg. Han har det fortfarande, och det ska han successivt addera i sitt spel idag. Att faktiskt vara lite mer mot Ismael-hållet. Att han klarar av att spela felvänd med en motståndare i ryggen, och ändå göra sig rättvänd. Just nu är det ingenting han behöver göra, men han kommer klara av det längre fram. Det är jag övertygad om. 

ANNONS

Kalmar FF möter idag Östersund. Matchen startar klockan 15.00 och sänds via C More.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-09-24 kl 07:45

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto