POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
4v

HIF-back känner framtidstro igen: "Tränade för lätt och för dåligt"

Foto: Bildbyrån.

Tre olika tränare på ett år i Helsingborg.
Nu känner Adam Eriksson framtidstro efter en tuff säsong. 
- Vi tränade för lätt och för dåligt i vintras, säger han till HD

Helsingborgs IF har haft en turbulent säsong. Först ledde Per-Ola Ljung laget, men fick sparken och därefter tog Henrik Larsson över, men lämnade efter verbala påhopp i sociala medier. Nu känner äntligen HIF-backen Adam Eriksson framtidstro igen. Han har stort förtroende för Olof Mellberg, som ny huvudtränare i klubben. 

- Jag tycker att det varit tillfälliga lösningar, kortsiktigt. "Vi ska klara den här säsongen och sen tar vi det därifrån". Nu finns det en röd tråd hur vi ska bygga vidare. Olof har inte hunnit med allt men det kommer ju mer han får jobba. Det märks att han ser längre fram än nästa match, säger Eriksson till HD. 

Eriksson berättar vidare att han under en längre tid känt att föreningen inte haft en plan på längre sikt, i stället enbart kortsiktiga mål över en säsong eller en match. Han tycker även att laget tränade "för lätt och för dåligt i vintras", vilket kan ha bidragit till skadeproblem för flera spelare i truppen under säsongen. 

Jag har varit ganska öppen med tränarna att vi tränade för lätt och för dåligt i vintras. Man var rädd att vi var en ålderstigen trupp som kunde bli skadad. Det finns en poäng i det, men jag gjorde mitt vid sidan om för jag kände inte att det var tillräckligt, säger han till tidningen. 

Eriksson känner däremot att det nu är positivare i laget och ser fram emot avslutningen i allsvenskan. Härnäst väntar på lördag spel mot Häcken på Olympia. 

Publicerad 2019-10-17 kl 17:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå