HIF kopplar guldgrepp: "Vi visar styrka"

Helsingborg sätter press på Malmö.
Klara 3-0 mot Åtvidaberg och nytt guldgrepp. Matchhjälten Alexander Gerndt är nöjd med styrkeuppvisningen.

- Vi gör en bra match och får in tre mål. Vi visar styrka, säger Alexander Gerndt till FotbollDirekt.se.

Ja, Helsingborg imponerade verkligen i dag. 3-0 mot Åtvidaberg var i underkant.
Nu lyfter HIF till ensam serieledning, tre poäng före Malmö - men med en match mer spelad. Gerndt njuter av att sätta press på MFF.

- Klart det blir lite press på Malmö nu. De måste vinna mot Häcken på onsdag för att gå ikapp oss, säger han.

- Men vi har två matcher kvar och det är det som vi kommer fokusera på. Vad som än händer måste vi fortsätta prestera.

På Olympia var det som så många gånger tidigare i höst Gerndt som agerade vägvisare.

Redan i den 7:e minuten fick ÅFF-keepern Henrik Gustavsson kapitulera - Rachid Bouaouzan hittade Gerndt i straffområdet som dunkade in 1-0.
Dryga tio minuter senare var det dags igen. Denna gång på frispark, bollen i en bana till vänster om muren och in vid stolproten. 2-0-målet var Gerndts 19:e fullträff för säsongen - med det är han bäst i allsvenskan tillsammans med Denni Avdic.

- Min insats i dag är okej. Jag har något läge till som jag borde sätta. När jag sätter alla min chanser kommer jag vara nöjd, säger Gerndt självkritiskt.

Åtvidaberg försökte ta sig in i matchen, men det här var Helsingborgs och framförallt Alexander Gerndts dag.
I den 68:e minuten friställde han anfallspartnern Erik Sundin med en läcker klackspark, ett kyligt avslut senare var siffrorna 3-0 - som också blev slutresultatet.

För Åtvidaberg innebär förlusten kritiskt läge i botten.
Gefle tog tre livsviktiga poäng mot Gais och är nu bara en poäng bakom Åtvid på kvalplats.

Publicerad 2010-10-24 kl 19:55