Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

HIF om israeliska hettan: "Måste låta bollen jobba"

Allsvenskan

Helsingborg möter israeliska Bnei Yehuda i Europa League-kvalet imorgon. Men HIF har en till motståndare att besegra: extremhetta och hög luftfuktighet väntar.
- Vi måste ta kloka beslut nu, säger Conny Karlsson.

När Helsingborg ikväll gästar israeliska Bnei Yehuda blir ett av de stora testen för skåningarna värmen. När man, i lördags, kryssade hemma mot Malmö var det regnigt och kylslaget, nu väntar 30-gradig värme.

– Värmen kan påverka oss ganska mycket negativt, säger fystränare Christer Olsson.

Helsingborg gjorde igår sin första och enda träning inför Europa League-kvalmatchen mot israeliska Bnei Yehuda, på Bloomfield Stadium i Tel-Aviv. Den givna snackisen efteråt var den extrema värmen.

– Jag kan inte minnas att vi har haft den här värmen och luftfuktigheten vid någon av våra tidigare Europamatcher, säger HIF:s fystränare Christer Olsson till Helsingborgs Dagblad.

ANNONS

Under träningen igår kväll var det "bara" 28 grader varmt, men under dagen idag väntas ett högtryck som ska göra det onormalt varmt, till och med för att vara i Tel-Aviv.

– Värmen kan påverka oss ganska mycket negativt, men vi har fått några dagar att vänja oss även om vi skulle vilja ha några dagar till, säger Olsson.

Efter 2-2 hemma mot Malmö FF i lördags, i kyla och regn, började förberedelserna direkt inför resan till Israel.

– Vi började med vätska och vätskeersättning direkt sen har vi informerat spelarna om vikten av att dricka hela tiden. Det handlar inte om att dricka mycket vid ett tillfälle utan hela tiden, säger Olsson.

Eftersom värmen påverkar kropp och hälsa så mycket som den gör så gäller det att vara smart, även i spelet. Extra viktigt blir det när motståndet är vana vid värmen.

ANNONS

- Vi ska ha med oss ett bra resultat härifrån och då måste vi vara smarta, säger tränare Conny Karlsson till HD och fortsätter:

- Vi måste låta bollen jobba mer, snarare än att vi springer själva. Vi måste ta kloka beslut om när och hur vi löper.

Det spelmässiga motståndet ikväll står alltså Bnei Yehuda för. Ett lag som slutade på en fjärde plats i den israeliska ligan den gångna säsongen.

- Det är ett tekniskt lag med två snabba forwards och ett bollskickligt mittfält, säger HIF-scouten Reine Almqvist och fortsätter:

- De är även väldigt snabba i omställningarna och har ett bra djupledsspel, så det gäller att sätta bra press på bollhållaren centralt på mittfältet.

Publicerad 2011-07-26 kl 14:04
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto