Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

HIF säljer Rasmus Jönsson i sommar

Helsingborg har bestämt sig - de ska sälja Rasmus Jönsson i sommarfönstret. Klubben är redan nu ute och jagar ersättare för sin anfallsstjärna.

- En intresserad klubb har sagt att de ska komma tillbaka, säger HIF:s klubbdirektör Paul Myllenberg till Sportbladet.

Helsingborg var nära att sälja Jönsson till tyska storklubben Schalke 04 redan i januarifönstret - men affären sprack. Och mycket talar för att det är Schalke som vill försöka göra affär igen i sommar, även om HIF inte nämner namn.

– Intresset för Rasmus finns kvar, det har vi konkret på papper. De har sagt att de ska komma tillbaka under sommarfönstret.

Enligt uppgifter till Sportbladet låg HIF:s januaripris för Jönsson på drygt 25 miljoner kronor. 15,6 miljoner av en eventuell övergångssuma kommer att användas för att betala en skuld till Helsingborgs kommun.

– Styrelsens avsikt är att betala av lånet så fort som möjligt. Därför är det skönt att veta värdet på våra spelare, även fast bläcket inte är på pappret ännu.

Och Helsingborgs avsikt att sälja sin U21-landslagsman blir än mer klar då klubben öppet deklarerar att man redan jagar ersättare.

– Vi har vår scout Reine Almqvist igång och han kommer att jobba hela våren med att hitta en ersättare på den positionen. Vi kommer att vara förberedda när vi står där i sommar och göra så gott vi kan.

Publicerad 2011-02-12 kl 20:29