POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
43v

HIF-stjärnans avtal går ut - ännu ingen förhandling: "Räknar med en dialog snart"

Foto: Bildbyrån.

Rasmus Jönsson har utgående avtal med Helsingborg.
Anfallaren har öppnat för förlängning, men ännu är inget klart.
- Vi räknar med att ha en dialog med Rasmus inom en snar framtid, säger HIF:s ordförande Krister Azelius till Fotbollskanalen. 

Rasmus Jönsson, 28, lämnade sommaren 2011 Helsingborgs IF för spel i Wolfsburg, men återvände, efter sju år utomlands i Tyskland och Danmark, i somras till HIF igen. 28-åringen skrev på ett korttidskontrakt över den resterande delen av säsongen och öppnade i slutet av oktober för en fortsättning i Skåneklubben.

- Det är inte så att jag tycker att det är konstigt att vi inte har snackat än, det är så vi gör innan allt är helt klart vad som händer nästa år, men jag är jätteöppen för att stanna, sa han till HD då. 

En månad senare är ännu inga förhandlingar inledda, men klubbens ordförande Krister Azelius berättar att det beror på andra anledningar än att parterna inte är överens. Han är fortsatt hoppfull om att knyta ett nytt avtal med Jönsson. 

- Jag skulle säga att läget är oförändrat. Vi har honom på ett utgående kontrakt och har ännu inte landat en förlängning. Jag tycker att läget är rättså okej i och med att den "ickelandade" förlängningen inte hör ihop med att vi inte kommer överens. Det handlar i stället om att fotbollsgruppen håller på med en utvärdering av säsongen. Vi räknar med att ha en dialog med Rasmus inom en snar framtid. Att vi inte har kommit i mål hänger inte samman med att vi inte pratar samma språk, säger han till Fotbollskanalen. 

- Rasmus är självklart intressant för oss och har även öppnat för en fortsättning, så det är klart att det är en bra utgångspunkt för två aktörer som ska enas om något. Vi har satt oss i en situation med rimliga förutsättningar. Sedan är det som i alla branscher att det gäller att nå fram till villkoren och få två parter nöjda. Jag är däremot förhoppningsfull till en lösning, fortsätter han. 

Vidare bekräftade nyligen HIF-mittfältaren Darijan Bojanic, som också har ett utgående avtal, att han väljer mellan en fortsättning i Helsingborg kontra övergång till Hammarby, men att han behöver tid för att bestämma sig. 

Krister Azelius menar att det ännu finns hopp att han stannar i Skåneklubben. 

- Det är en intressant spelare, men sedan är det klart att med hans leverans under säsongen, så blir vi konkurrensutsatta. När det kommer in stora klubbar kan vi ha svårt att möta dem vad gäller finansiella villkor, men förhoppningen är att han trivs och vill vara med oss. Vi såg prov på det i somras, men diskussionen är kvar. Vi är eniga med honom om att vi har en kort ledighet och sedan tar ett krafttag när den är slut i januari, säger han. 

Är du hoppfull vad gäller Bojanics framtid i Helsingborg?
- Jag är naturligtvis hoppfull. Jag måste tillåta mig att vara det, men det är en utmaning när våra spelare med utgående kontrakt är intressanta för andra aktörer och det måste vi leva med innan vi kan låsa upp våra positioner. Vi får helt enkelt leva med den risken, men det är klart att jag är hoppfull. Inget är klart förrän det är på pappret. 

Publicerad 2018-11-20 kl 12:53
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå