Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

HIF testade Söderberg och två colombianer mot Helsingör: "Inte framme i något beslut"

Allsvenskan

VIKEN. Helsingborgs IF funderar på om de ska erbjuda kontrakt till Ole Söderberg, och tränaren Per-Ola Ljung vill och kommer också att få se mer av Jonathan Palacios och Santiago Gaviria. 
- Han fick visa lite offensiva kvalitéerna i en-mot-en. Han har rätt bra speed, säger Per-Ola Ljung om Palacios' testmatch i HIF. 

Foto: Bildbyrån.

Mot Helsingör (1-1, förlust efter straffar) i dag så testade Helsingborgs IF tre stycken provspelare: Ole Söderberg i mål, och colombianerna Santiago Gaviria och Jonathan Palacios på varsin kant. Söderberg och Palacios fick en halvlek, och Gaviria en halvtimme.

Söderberg lämnade Kalmar FF i slutet av förra året, där han inte hade lyckats ta tillbaka sin startplats från Lucas Hägg Johansson. I dag var sista dagen i HIF för hans provspelsperiod, men de lär fortsätta att hålla kontakten med varandra.

- Han har vi tittat på i veckan, så vi har bekantat oss med varandra. Han har gjort det jättebra. Vi har sett honom innan såklart och visste vad vi skulle förvänta oss. Nu har han känt på oss och vi känt på honom, och han har passat bra med gruppen och laget, säger tränaren Per-Ola Ljung till Fotbollskanalen. 

Annons

- Vi är inte framme i något beslut där, utan det har varit på sättet ”lära känna”, kan man säga. 

- Och det är inget datum på att ”nu är det sista här”. 

Ett beslut kring Söderberg lär påverkas av vad som händer med Pär Hansson, som återhämtar sig efter en nackskada. 

När det gäller de två övriga spelarna så är de okända för den allsvenska publiken. Palacios, 27 år, har de två senaste åren bland annat spelat i Perus högstadivision, gjort ett par korta inhopp i Colombias högstadivision, och var i höstas i Perus andradivision. Gaviria är en 18-åring som har tränat med HIF:s U19-lag i veckan. De är tänkta som yttermittfältare om det blir aktuellt att ta in någon av dem permanent. 

- Det är väl kantspelare som kan spela som toppar. Det är mer deras profil. 

De tränar också med laget på måndag och tisdag.

Annons

- Efter det utvärderar vi var vi står. Snacka om tuffa förutsättningar. Kommit hit och tränat i två dagar, Santiago hade vi (med tanke på) hans ålder i U19-truppen. Det har funkat jättebra för honom. Ville vi se honom i en match så var det denna matchen som gällde. Jonathan har också gjort bra träningar i veckan, och gjorde en helt okej match här också. Han fick visa lite offensiva kvalitéerna i en-mot-en. Han har rätt bra speed. De vill säkert visa mer och göra mer en sådan här dag, men vi har måndag och tisdag innan vi fattar beslut.

- Där lutar det mer åt att när den utvärderingen är klar, då fattar vi ett beslut om vi ska fortsätta. Det är en viss skillnad (jämfört med Söderberg). 

Ljung säger också att med tanke på Gavirias unga ålder, så kan det vara mer av ett framtidsnamn för HIF. 

Annons

- Det är så jag har tänkt lite också. Det kan vara intressanta spelare (Gaviria och Palacios) på olika sätt, men ändå i samma roll, näst intill.  

Publicerad 2019-01-26 kl 17:00

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto