Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

HIF-tränaren om nye brassen: “En bra träning - sett till att han inte vet var han är”

Allsvenskan

HELSINGBORG. Diego Fumaça provtränar med Helsingborgs IF.
En brasse som fick kontraktet brutet i sin senaste klubb.
- Det är en kille som är hungrig och vill visa upp sig, säger HIF-tränaren Álvaro Santos.  

Foto: Bildbyrån

Alvaro Santos.

På dagens träning dök den 27-årige mittfältaren upp och genomförde hela passet. Diego Fumaça är scoutad av den nya HIF-tränaren Álvaro Santos, och kommer att träna med laget i minst två veckor. Det kan även bli speltid för Diego i morgondagens träningsmatch mot Jönköpings Södra.  

- Det är en spelare som är bra på att försvara och vinna boll, men som också kan spela fotboll. För mig är det viktigaste att informationen jag fått från människorna är att det är en kille som kan anpassa sig i en fotbollstrupp. Som alltid sätter laget först och jobbar hårt. Resten får vi sedan se här, säger Álvaro Santos.  

ANNONS

Tränaren säger att klubben letar efter en ersättare till Albert Ejupi, som lämnade för österrikiska TSV Hartberg tidigare denna månad. Santos är nöjd med Diegos första insats på svensk mark.  

- Sett till att killen landade i går, klockan 17.00 eller något, sovit och inte vet var han egentligen är eller fattar vad vi säger - så gör han en bra träning. 

Diego Fumaças senaste klubb är Pouso Alegre i brasilianska Serie D, som han spelade fem matcher med. Sedan bröts kontraktet av disciplinära skäl, då spelaren blev utvisad i två av matcherna enligt Globo. Santos tonar ner den episoden och menar att brasilianska spelare inte kör hela säsonger utan delar upp dem.  

- Om vi ska gå in på de här grejerna om hur systemet fungerar i Brasilien, då tror jag att vi kommer stå här en timme och du kommer inte fatta ändå, säger Santos och fortsätter: 

ANNONS

- En hel del spelare spelar regionala mästerskap, bryter avtalet och sedan går till en nationell (serie). Det jag vet från mina källor är att han spelat många matcher denna säsong och gjort det bra. Det är en kille som är hungrig och vill visa upp sig.   

Tidigare i år har Diego Fumaça även spelat för Athletic Club i Minas Gerais regionala högstaliga.

Publicerad 2022-06-20 kl 14:47

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto