HIF vann enkelt - Mästarnas tredje raka

Helsingborg hade inga som helst problem att avfärda Brommapojkarna med 3-0 på Grimsta IP. Kalmar FF tog tredje raka segern via 2-0 hemma mot Trelleborg. Gästerna fick spela med en man mindre i hela andra halvlek.

Helsingborg var helt överlägset i första halvlek mot Brommapojkarna. Efter 35 minuter ledde skåningarna 3-0 och siffrorna borde varit större. Ytterbacken Markus Holgersson petade in 1-0. Även andra målet kom på hörna, men den här gången styrde Olof Guterstam in bollen i det egna målet. Bara minuter senare vann Henrik Larsson en nickduell och satte kvällens tredje boll bakom BP-keepern Kristoffer Nordfeldt.

Brommapojkarna - Helsingborg 0-3 (0-3)
Mål:
0-1 (7) Markus Holgersson, 0-2 (33) Självmål, 0-3 (35) Henrik Larsson
Varningar: BP: Petrovic, HIF: Holgersson
Domare: Stefan Johannesson
Publik: 3 017

I slutet av första halvlek fick Trelleborg Rasmus Bengtsson utvisad, vilket gjorde att Kalmar FF pressade på hårt efter paus. TFF:s målvakt Viktor Noring var briljant, men tvingades kapitulera när Tobias Eriksson dunkade upp bollen i nättaket. I sista minuten avgjorde inhopparen Daniel Mendes.

Det var mycket kamp och få målchanser under första 45 minuterna på Fredriksskans. Men under sista minuterna hände allt. Först fick Trelleborg ett mål tveksamt bortdömt för offside. Sedan räddade TFF-backen Rasmus Bengtsson David Elms nick med handen och blev utvisad. Men straffskytten Rasmus Elm lyckades aldrig överlista målvakten Viktor Noring som limmade landslagsmittfältarens straff.

Kalmar FF - Trelleborg 2-0 (0-0)