Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

HIF vill byta transfermånad: "Det är fel"

Allsvenskan

Allsvenskans stora dilemma just nu: att tappa spelare utan att få ersätta dem.
Därför vill bland andra Helsingborg flytta transfermånaden från juli till augusti.
-Jag tycker att det är fel och hoppas att man kan ändra på det till nästa år, säger tränaren Bosse Nilsson.

Sommarens transferfönster stängdes i slutet av juli och de allsvenska klubbarna tillåts inte att värva fler spelare under säsongen.

Fel tycker bland annat Malmö och Helsingborg som anser att det svenska fönstret borde stängas samtidigt som det internationella, i slutet av augusti, för att slippa risken att tappa spelare utan att kunna köpa in nya.
-Jag är medveten om att det var klubbarna som tog det beslutet och framför allt Elfsborg som tyckte att vi skulle ha möjlighet att få in spelare till Uefa-spelet. Jag förstår inte riktigt resonemanget, jag tycker att det är fel, säger Bosse Nilsson.

Nilsson vill sedan tidigare flytta transferfönstret en månad framåt.

ANNONS
-Jag tror mig känna att opinionen i dag är klar för att ha augusti månad, det känns så när man pratar med andra klubbledare i alla fall, säger han.

Men föreningen Svensk elitfotboll, Sef, tänker inte agera i frågan eftersom majoriteten av klubbarna i våras röstade på juli som svensk transfermånad.
-Egentligen skulle vi vilja ha det som vi hade det förut, att det har öppet både juli och augusti, men Uefa tillåter oss inte att ha det. Vi måste hålla oss till reglerna och det betyder att vi bara får ha fyra veckor under säsongen, säger Bo Johansson, ordförande i Sef.

-Om man inte skulle ha juli skulle inte klubbarna kunna förstärka trupperna inför Europaspelet. Resonemanget var att hjälpa klubbar som ska ut i Europa för att få en bättre plats på rankingen.

Enligt Johansson kan det dock bli en förändring om majoriteten av klubbarna nästa år röstar för augusti.

ANNONS

TT

Publicerad 2009-08-27 kl 18:12
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto