Hjälte efter målvaktstavla: ”Han var felplacerad”

Sebastian Rajalakso fick chansen och tog den. Redan efter drygt fyra minuter gjorde han matchens enda mål, efter en målvaktstavla. - Han var lite felplacerad i målet så jag drog in den i första, säger matchhjälten efter matchen.

Djurgården fick en drömstart med mål redan efter knappt fem minuter mot Sundsvall. Efter ett fint anfall där bollen förflyttades från ena kanten över till den andra där bollen tillslut hittade Rajalakso som drog till direkt och bollen hittade in vid första stolpen. - Vi gjorde som vi tränat på där vi byter kant snabbt och jag är helt fri på min kant. Han var lite felplacerad i målet så jag drog in den i första. Det var väl kanske lite tur också, säger han.

Även Sundsvalls tränare Sören Åkeby kunde hålla med om att det inte såg helt otagbart ut men ville samtidigt se på reprisen först innan han kunde säga så mycket. Men ändå tyckte han inte att det såg helt otagbart ut. - Jag vill se det igen men som det är nu så kanske jag kan hålla med om att det inte var helt otagbart. Första stolpen är målvaktens hörn men det kanske var överraskande, jag vet inte, sa tränare Sören Åkeby efter matchen.

Huvudpersonen själv Sebastian Rajalakso var nöjd med matchen, vinsten och sin egen form. - Vi jobbar på bra idag, jag tror inte någon där inne är rädd för att möta något lag, säger han och fortsätter:

- Det känns som att vi har en glädje och både jag och laget kan springa hur mycket som helst. Allt är verkligen roligt nu och det känns som att vi har en bra form.

Vad beror det på? - Jag tror att det handlar om att vi sluppit den tråkiga försäsongsträningen som bara innehåller fysträning, vi har spelat fotboll istället, avslutar Rajalakso.

På onsdag åker Djurgården till Göteborg för ett möte med Gais som under lördagen förlorade mot nykomlingen Åtvidaberg på bortaplan med 2-1.