Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Hooiveld: "Jag är alltid öppen för AIK"

Guldhjälten Jos Hooiveld skulle gärna återvända till AIK. Men han tror att Celtic begär för mycket vid ett eventuellt lån.
- Det handlar om stora pengar, säger backen.

Sedan han lämnade Råsunda efter dubbelguldet i fjol har det gått motigt för holländaren. Han anlände till Skottland i ett läge när den svenska fotbollen haft uppehåll – och när VM-pausen tog vid i alla europeiska ligor. Sedan kom flera småskador och sammanlagt gick Hooiveld ungefär ett halvår utan regelbunden matchning.

- Det blev något enstaka träningsmöte på försäsongen. Därför klev jag in i ligaspel utan att kroppen kändes bra, och jag presterade inte alls som jag ville när det väl var på allvar, säger han till fotbollskanalen.se.

I förlängningen har den bristande formen lett till att tränarna Johan Mjällby och Neil Lennon satsat på andra lösningar i försvaret, och Hooiveld känner frustration över det prekära läge han hamnat i.

- Jag har tålamod och gör så bra ifrån mig jag bara kan. Väntar på chanserna. Men det är klart att jag behöver spela, få de rätta utmaningarna. Tyvärr märker jag på mig själv att skärpan under träningarna försämras när jag inte riktigt är delaktig i framgångarna för laget, säger Hooiveld.

Samtidigt har AIK luckor att fylla defensivt. Inte minst Walid Attas flytt till Dinamo Zagreb ger plats åt en skicklig mittback i startelvan. Många fans hoppas på just pådrivaren Jos Hooiveld.

- Det vore fantastiskt, jag är alltid öppen för AIK. Där hade jag det bästa året i min karriär. Såväl med fansen som med lagkompisarna och själva staden. Jag älskar Stockholm. Men tyvärr är saker sällan så enkla. Dessutom tror jag fortfarande att jag kan lyckas här, säger Hooiveld.

Han förklarar att Celtic – som betalade närmare 20 miljoner kronor för hans signatur - antagligen skulle vilja ha rejält betalt för att låta honom gå på lån.

- Som sagt: om det varit så enkelt hade det varit strålande. Men jag har förstått att ekonomin är dålig i Stockholm och att AIK har det tufft. Celtic skulle inte släppa mig gratis. Jag tror inte att det är en möjlighet för det handlar om så mycket pengar.

Hooiveld betonar också att han inte tänker lägga ned proffslivet i Skottland utan vidare. Trots prövningarna är han övertygad om att det kommer öppningar för honom i sinom tid.

- Jag ger absolut inte upp, utan kämpar vidare hela tiden, säger han.

Publicerad 2010-11-22 kl 15:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons