Hoppet snart ute för Norrköping

Första allsvenska målet i Ljungskiletröjan kunde inte kommit lägligare. Jörgen Wålemark såg med sin kvittering, 1-1, till att kanske släcka IFK Norrköpings fortsatta hopp om allsvenskt spel.

För IFK Norrköping var tre poäng livsviktiga i bottenstriden. Trots en tidig utvisning på Kevin Amuneke, efter två gula kort, tog laget ledningen.
-Fruktansvärt att Kevin fick en varning när han hade handen utmed kroppen. Att han sedan får sin andra när han ska ha frispark..., suckade hårt prövade IFK-tränaren Mats Jingblad.

Men Daniel Bambergs hörna efter 28 minuter styrdes i ribban av Kristoffer Arvhage. Returen en meter från mål kunde inte Russell Mwafulirwa missa, malawierns första mål i den vita tröjan.

Norrköping höll spelet uppe väl i första halvlek och gick till en fullt rättvis halvtidsledning.

Mycket tack vare Nuredin Bakiu i målet som chansade rätt på David Leinars straff efter 40 minuter.
-Efter utvisningen försökte vi trycka på, blev ännu rörligare och började springa mer, tyckte Jingblad helt riktigt.

Till andra halvlek gjorde LSK ett offensivt byte då Jörgen Wålemark kom in och 5-3-2 blev mer offensiva 4-3-3. Chanser skapades, men bästa läget innan kvitteringen hade ändå IFK:s Mikael Blomberg som dock tog i överliggaren.

Med kvarten kvar tog sig Ljungskile runt på högerkanten och inspelet från Aleksandar Kitic hittade Niklas Löfgren, vars skott parerades av Bakiu. Men returen rakade Jörgen Wålemark in.

Wålemark var förstås nöjd över sitt första allsvenska mål för sin moderklubb.
-Ja, det var riktigt gött att få sätta dit den, log 36-åringen.
-Vi är glada att vi fick en pinne, men vilka chanser vi hade att avgöra, fortsatte han och mindes läget i 92:a minuten.

Ett läge där han kunde blivit en ännu större ikon.
-Målisen slängde sig och det kändes som han var borta och¼ 7/8jag fick med mig bollen runt, och så såg jag Arvhage komma från sidan. Jag hade ingen chans att peta igenom honom och jag ville få bort honom. Han gled förbi, men då kom "Nurre" tillbaka.

Mats Jingblad var inte nöjd med domare Martin Hanssons insats. Handsen på David Leinar i straffområdet efter 82 minuter var solklar.
-Det känns jättejobbigt. Han blundade för den klockrena straffen som 4 301 personer såg. Vi fick precis allting mot oss. Alla¼ 7/8 matchavgörande domslut gick till Ljungskile. Vi fick ingen riktigt ärlig chans.

Kollegan David Wilson var desto gladare.
-Jättestarkt av oss att komma tillbaka efter att vi bränt straffen. Vi är nöjda.
För IFK Norrköping är nedflyttning riktigt nära nu. Ljungskiles hopp om fortsatt spel i allsvenskan är desto större.