Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Hoppfull Vecchia trots ny frånvaro: “Jag måste få bort smärtan”

Allsvenskan

MALMÖ. Stefano Vecchia får vänta på årets första start.
Ryggproblem gör att han lär missa cupfinalen bland annat.
- Nu har det gjort så ont att jag måste vila och köra rehab, säger han till Fotbollskanalen.  

5:58
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån

Se ett specialprogram om Malmö FF 2024 i spelaren ovan.

Stefano Vecchia har fortfarande inte inlett en tävlingsmatch i år. Det har blivit fem inhopp på cirka 15-20 minuter var i allsvenskan och svenska cupen, med ett mål i vardera turnering som resultat.  

Efter en sjukdomsperiod under försäsongen hamnade 29-åringen efter fysiskt, och i torsdags meddelade Malmö FF att vänsteryttern ska in i en ny rehabiliteringsfas.  

Det är ryggproblem som spökar för MFF-stjärnan, besvär som han haft tidigare i karriären. Den här typen av smärta är dock ny och har blivit värre under de senaste veckorna.  

- Nu har det gjort så ont att jag måste vila och köra rehab, så att jag får ordning på det. Synd, men för att vara ute på planen och leverera så måste jag fixa det, säger Stefano Vecchia till Fotbollskanalen.  

Annons

Han räknar med ett par veckors rehabilitering och sedan utvärdera skicket på ryggen. Det skulle innebära att han missar cupfinalen mot Djurgården den 1 maj.  

- Planen är att jag måste få bort smärtan. Jag måste kunna gå ut på en plan och inte känna att jag har väldigt ont. Det gick inte nu i slutet. Det är det, mer än så vet jag själv inte. 

Hur har det varit på träningsplanen och när du hoppat in senaste tiden?  
- Det har gjort ont. Jag har känt att det inte varit bra, sedan ofta när man spelar och har ont så blir det oftast värre. Det känns som att man alltid är lika - jag tänkte säga korkad, som fotbollsspelare. Man borde gå av kanske direkt när man börjar känna. Men det är som det är. Men det gick till gränsen att det inte kändes bra, därför tar vi tag i det.  

Annons

Skadeproblem har förföljt BP-produkten ändå sedan tonåren. Faktum är att Vecchia bara en gång kommit upp i 25 ligamatcher under en och samma säsong. Det var i Sirius säsongen 2020, när han gjorde tolv mål och sju assister under Henrik Rydströms ledning, innan flytten till norska Rosenberg. 

Med sin positiva framtoning låter sig Vecchia dock inte nedslås av en ny skada.  

- Det är klart att det alltid är med lite när jag får något kanske, att det blir att jag får en ny grej. Men samtidigt så känns inte det här som värsta grejen. Jag har varit med om betydligt värre grejer, säger han och fortsätter:  

- Jag försöker vara positiv även fast det är tråkigt. Tänka på vad jag kan göra för att komma tillbaka och stötta spelarna, och vara glad här. Det är viktigt. Vi har en lång säsong och många matcher som vi ska vinna.  

Annons

Chefstränaren Rydström försöker se rehabiliteringsperioden som en möjlighet att förbättra Vecchia så att han får en ännu mer hållbar karriär.  

- Tråkigt så klart. Sedan försöker vi hålla det på en nyanserad nivå. Förhoppningsvis kan han vara tillbaka inom en inte allt för lång tid. Hade inte “Steffo” haft sin bakgrund med skador så hade inte han varit i kvar i svensk fotboll. Då hade han varit någon annanstans, det var vi medvetna om när vi värvade honom, säger Rydström och fortsätter:  

- Det tråkiga i “Steffos” fall var att han var borta i nästan tre månader förra året på grund av att han var sjuk, och sviterna av det har han dragits med under försäsongen. Rent skademässigt har det funkat bra för honom.  

Stefano Vecchia har noterats för tio mål och två assister på 28 matcher i MFF-tröjan sedan flytten från Rosenborg förra året.  

Annons
Publicerad 2024-04-20 kl 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto