Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Hot mot Anders Svensson polisanmäls

Elfsborg har gjort en polisanmälan då Anders Svensson och hans familj hotats efter matchen mot AIK.

- Vi har som policy att alltid kontakta myndigheter när sådana här händelser uppstår, säger Elfsborgs säkerhetsansvarige Björn Bördin.

AIK:s Teteh Bangura har sagt att han fick utstå rasistiska glåpord efter matchen i söndags. Vem det är som sagt vad är dock oklart.

Under natten mellan söndagen och måndagen fick därför en spelare i Elfsborg samtal och sms från en eller flera personer, som krävde att Anders Svensson skulle avslöja vem som stått för det påstådda rasistiska påhoppet. Annars skulle det "gå illa" för landslagsstjärnan och hans familj.

- Jag blev chockad när jag hörde det. Det är en sak när hoten är riktade mot mig, det har jag varit med om vid flera tillfällen, men när de drar in min fru och vårt barn — då har de gått långt över gränsen. Då blir jag orolig, säger Svensson till Borås Tidning.

Svensson har hävdat att Bangura rykt ihop med James Keene efter matchen, men han understryker att han aldrig hörde vad som sades mellan Keene och Bangura.

- Det är det som är problemet. Den här människan, eller människorna, som ringde verkar tro att jag hörde konversationen, men jag vet lika lite som alla andra. Ord står mot ord, och någon ljuger uppenbarligen.

TT

Publicerad 2011-08-02 kl 10:54
Annons
Annons
Annons