Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Hyllar Alvbåges efterträdare efter nya nollan

Erik Dahlin har tagit över i Göteborgs mål. Nu hyllas han av lagkamraten Emil Salomonsson.
– Han gör det jävligt bra mot Norrköping, säger högerbacken.

0-0 mot Norrköping borta och på något sätt ett steg framåt för Blåvitt, som haft det oerhört tungt i år. Sedan laget bytte målvakt från John Alvbåge till Erik Dahlin har det gått bättre och i går höll den sistnämnde nollan för andra matchen i rad.

– Han gör det jävligt bra och är en stabil målvakt. Det känns tryggt med honom. Men John (Alvbåge) är också duktig. Nu när Erik står gör han det dock jättebra, säger högerbacken Emil Salomonsson till FotbollDirekt.se.

Vad säger du annars om matchen?

– Norrköping är bättre än oss och de spelar skickligt. De får ut bollen på kanten, slår ett inlägg och skapar många chanser på det sättet. Erik gör en bra match i målet och vi får vara glada för 0-0. De trycker på mot slutet, erkänner Salomonsson.

– Som backlinjespelare är det skönt att hålla nollan, men vi skapar på tok för lite framåt. Det är första matchen i år som vi känner så, annars har vi skapat några bra chanser varje match.

En poäng borta mot ”Peking” är heller inte dåligt för Göteborg, med tanke på att Janne Anderssons gäng nu inte förlorat på sju matcher.

– Vi håller nollan för andra gången i rad och det är jävligt skönt, för det är ingen lätt uppgift i Norrköping. De gör det bra och det är inte många som tar tre poäng där. Med Blåvitt satsar man dock alltid på att ta tre poäng, även på bortaplan. Man kanske inte gör det på Nou Camp i Barcelona, men i alla fall på alla arenor i Sverige.

Publicerad 2012-08-07 kl 08:34
Annons
Annons
Annons