Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Hyllar talangen efter återkomsten: "Han kan bli riktigt, riktigt bra"

Allsvenskan

BORÅS. Samuel Holmén hyllades stort efter återkomsten till allsvenskan.
Själv valde 33-åringen att lyfta fram mittfältspartnern Simon Olsson, 19.
- Vilken talang!, säger Holmén.

1:19
Nästa

Avbryt
Försök igen

Efter närmare tio år utomlands lirade Samuel Holmén återigen allsvensk fotboll under måndagskvällen.

Han kunde knappast ha önskat sig en bättre återkomst.

Dels mottogs han med banderoll och varma applåder av 11 092 på Borås Arena. Dels var han bidragande till att Elfsborg besegrade Hammarby med 3-0.

- Det var en jackpott! Jag hade kunnat göra ett mål också, det hade varit pricken över i:et, men det är skit samma när vi vinner med 3-0, konstaterar 33-åringen som hyllades av lagkamraterna efter slutsignalen.

- Det är en fantastisk spelare med stor erfarenhet. Man ser vilket slit han gör för laget, offensivt som defensivt, säger Joakim Nilsson.

ANNONS

- Han har väldigt mycket rutin. Det är en krigare och väldigt bra fotbollsspelare på samma gång. Han kommer bli jätteviktig för oss, tillägger Simon Lundevall.

Det var dock Samuel Holmén själv som stod för de allra största lovorden. De var riktade mot den 19-årige innermittfältspartnern Simon Olsson.

- Vilken talang! Fantastisk bollspelare. Jag har spelat med många bra spelare och han kan bli riktigt, riktigt bra. Framförallt psyket. Att våga vilja ha bollen i alla lägen när man är 19 år... Det är riktigt imponerande. Det ska bli kul att fortsätta bygga upp ett innermittfältspar med honom. Det känns lite som när man spelade med Jari Ilola här för tio år sedan. Ruskigt bolltrygg, defensiv spelare, så får jag utlopp för min energi och bara köra.

Är han bättre än vad du var som 19-åring?

ANNONS
- Absolut! När jag signade här sa alla att jag skulle fylla Anders Svenssons roll, men det kan jag bara göra på mitt sätt. Alla har vi våra olika kvaliteter, men Simon Olsson... Jag har spelat med Emre Belözoglu i ett par år nu. Där har vi samma. Extremt bollsäker, vet alltid var han har sina motståndare. På något sätt ögon i nacken. Nu ska jag se till så att han stannar några år bara.

Hur ser du på din första tid i Elfsborg?
- Det är upp till andra att bedöma vad jag bidrar med. Jag försöker alltid vara mig själv. Jag kör 100 procent på träningarna och kräver det av de andra också. Och sedan jag kom tycker jag att det har varit väldigt bra koncentration, så jag har inte behövt bli för förbannad! Jag tycker att det är ett härligt go i laget.

Hur många matcher dröjer det innan du är i full matchform?

ANNONS
- Svårt att säga, men man behöver lite matcher i benen. Jag kommer från fyra veckors semester och har inte spelat match på en och en halv månad. Men det är bara att ge bollen till han tian så skjuter han. Det är inte så svårt...

Holmén skrattar och nickar mot Simon Lundevalls håll. Yttermittfältaren gjorde två av målen mot Hammarby. Joakim Nilsson det tredje.

Vinsten innebär att Elfsborg nu har sju raka matcher utan förlust. Hur högt kan de klättra under hösten?

- Vi vill såklart spela i Europa nästa år och vi vill ha medalj. Det ska vi ha med det här laget. Det är väl kanske lite långt upp till Malmö, men vi ska fortsätta vinna match efter match så får vi se hur långt det räcker, säger Holmén som njöt av att vara tillbaka i Borås.

- Det var fantastiskt att komma ut på planen. Jag är väl inte stormförtjust i att stå i centrum på det sättet, men jättesmickrande att det kom över 11 000 och så gjorde vi en fantastisk match. Jag hoppas att de kommer nästa match också.

ANNONS
Publicerad 2017-07-17 kl 22:20

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto