POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

Hysén: Andra målet var meningen att det skulle bli så

Storspel av Tobias Hysén.
Två mål mot Kalmar.
Det gav IFK Göteborg femte raka hemmasegern på nya arenan.
Kalmar kämpade bra, men det ändå förlust 1-2.

-Vi gav IFK en kamp ute på banan, men det räckte inte hela vägen. Vi hade en del skicklighetsmisstag som vi måste rätta till, sade Kalmars tränare Nanne Bergstrand.
Ett bra spel från båda lagen men det skapades förvånansvärt få målchanser i första halvlek

-Vi krånglade till det lite väl mycket, men jag tycker ändå att vi började få ordning på spelet mot slutet av första halvlek, sade IFK Göteborgs tränare Stefan Rehn.

I andra halvleken fick IFK bättre ordning på sitt passningsspel och framförallt så hittade bollarna fram till Tobias Hysén och då blev det också mål.
I 58:e minuten nickade han in ett inlägg från höger från Stefan Selakovic. Tio minuter senare gjorde Hysén sitt andra mål när han från vänsterkanten i straffområdet lobbade över Petter Wastå.

-Första målet var lite av en lyckträff. Jag fick inte riktigt tryck på bollen, men den gick ju in i mål så man får vara glad för det, sade Tobias Hysén efter matchen.

-Andra målet var meningen att det skulle bli så. Jag såg att Wastå gick mot första stolpen och satsade på att chippa bollen över honom.
Nanne Bergstrand öste beröm över Tobias Hysén efter matchen.

-Det är bara att gratulera IFK att de har Hysén. Han måste vara allsvenskans bästa spelare just nu.

Stefan Rehn höll naturligtvis med.

-Tobbe var skillnaden i dag. Får vi in bollarna bakom deras backlinje så blir han jättefarlig.

Själv var Tobias naturligtvis nöjd med sin insats och med att han nu gjort sju mål hittills i årets allsvenska. Han vill dock mest tala om lagets insats.

-Jag tycker vi gjorde en bra match förutom första halvtimmen. I andra halvleken hade vi kontroll på spelet och borde kanske ha gjort något med mål innan de reducerade.
Kalmars reducering i 72:a minuten kom efter en riktig försvarstavla. Backen Ragnar Sigurdsson missade en bakåtnick som helt ställde målvakten Kim Christensen och gav Abiola Dauda öppet mål.

Efter reduceringen satsade Kalmar hårt framåt och skapade en del bra chanser, men IFK försvarade sig bra.

-Vi blev lite trötta på slutet och kund sätta press på deras backlinje och de gjorde att de kunde satsa framåt, sade Tobias Hysén.

-Men, jag är glad att vi höll ut hela tiden.

TT

Publicerad 2009-05-17 kl 20:03
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå