Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Hysén: "Förstår inte varför DIF satsar på Mwila"

Anfallaren Boyd Mwila är klar för Djurgården. Men någon succé kommer han inte att bli. Experten Glenn Hysén tror inte på DIF:s satsning.

- Han är en hyfsad allsvensk spelare men inte så mycket mer. Jag är överraskad över att Djurgården söker spelare på den nivån, säger Hysén till FotbollDirekt.se.

Mindre än en vecka före den allsvenska fotbollspremiären har Djurgården fått klart med ett nyförvärv. Örgryte-anfallaren Mwila ger upp mot Marcus Allbäck och Alvaro Santos och väljer spel i Djurgården.

- Jag är överraskad över att Djurgården jagar spelare på hans nivå. Visst det är en kvick jävel men det är verkligen si och så med fotbollstänkandet. Han hamnar för ofta i fel positioner.

I Djurgården ser Mwila nu mest av allt ut att ställas mot Mattias Jonson om en plats.
Men Hysén tycker inte att det går att jämföra en spelare som Jonson med den zambiske anfallaren.

- Det här är inget som kommer att förstärka Djurgården mer än möjligen på bredden. Han är på ett mitt-emellan-plan. En fördel är väl att han kan ses som mångsidig och användas på flera olika platser.

- Jag tycker det säger en hel del om Djurgården i dag om man tror att en spelare som Mwila ska kunna bidra till att utveckla laget.

Publicerad 2009-03-30 kl 15:44
Annons
Annons
Annons