POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Hysén funderar över framtiden: "Väsentlig skillnad i år"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se Hyséns enda allsvenska mål i år i spelaren ovan.

36 år gammal och en betydligt mindre roll än tidigare.
Då funderar Tobias Hysén över sin framtid.
- Sitter jag mest på bänken så lär jag känna att jag inte håller längre. Och vad fan ska jag sitta där för då?, säger Blåvitt-anfallaren till Sportbladet.

Tobias Hysén har under sina år i IFK Göteborg varit en bärande spelare. Men den här säsongen har 36-åringen fått finna sig i att ha en betydligt mindre roll än tidigare. Fem starter och fem inhopp har det blivit i allsvenskan den här säsongen. Hysén, som missade den allsvenska omstarten med en meniskskada, medger nu att han funderar över om den här säsongen är hans sista.

- Det är klart att vi för en dialog om framtiden. Mycket handlar om vad som händer i höst. Inte så mycket sportsligt, utan mer hur spelarsituationen ser ut. Vilka försvinner, vilka blir kvar, vad kommer in? Ett beslut kommer att tas oavsett, sen kan det beslutet vara till 85 procent eller 99 procent åt det ena eller andra hållet, säger Hysén till Sportbladet.

Blåvitt-anfallaren behöver opereras för sin meniskskada, men kommer inte att göra det förrän efter säsongen. För framtiden menar Hysén att speltiden under hösten spelar in.

Till viss del gör det förstås det. Sitter jag mest på bänken så lär jag känna att jag inte håller längre. Och vad fan ska jag sitta där för då? Då är det bättre att de har en ung kille som kan hoppa in i stället. Han kanske inte kan göra riktigt samma saker som jag gör nu, men på sikt kan han bli en bättre spelare. Det har varit en väsentlig skillnad i år, det är jobbigare att komma igång efter matcher, det tar någon dag extra att återhämta sig. Men det är klart, jag måste inte vara med på alla träningar när man fyllt 37. Men jag har retat alla gamla gubbar som tränat varannan dag, och nu är man plötsligt där själv…

Om det blir en fortsättning i IFK Göteborg så kan Tobias Hysén tänka sig att gå ner i lön.

- Jag är ganska säker på att det kommer att lösa sig. Jag tror inte att Mats Gren (sportchefen) går med på att jag kör vidare med samma lön som jag har nu, men jag kan väl gå ner lite. Det är bättre att ge de pengarna till någon annan spelare.

Publicerad 2018-07-12 kl 18:29
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå