Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Hysén om EM-chansen: "Gör jag 15 mål under våren så ..."

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Tobias Hysén är tillbaka i IFK Göteborg och gjorde sina första minuter för klubben mot Midtjylland (2-2) under träningslägret i Dubai. Efter matchen fick han frågor om EM i sommar.
- Gör jag 15 mål under våren finns alla möjligheter, säger han till Fotbollskanalen. 

Tobias Hysén är tillbaka i IFK Göteborg. Anfallaren hoppade in i underläge 0-2 mot Midtjylland i lagens försäsongsmöte i Dubai och omedelbart hämtade laget upp, tack vare två mål av Mads Albaek.

- Det var gött, det blev ju Hyséns-effekt direkt. Tog inte mer än en minut innan det blev mål, säger han.

Du var inblandad i bägge?
- Nja, det kan jag inte säga. Men det var skönt att få spela lite, det var det primära. Att känna hur kroppen kändes och det kändes bra. 

Allt var dock inte frid och fröjd. Matchen gick till straffar. IFK Göteborg vann förvisso men Hysén missade sin straff. Något han inte tog allt för hårt på då det inte lär bli några fler försök under säsongen.

- Det har jag lagt ner men är man 34 år får man kliva fram när det blir straffar. Det lär inte bli några när det bränner till sen. 

- Man väljer ett hörn istället för att titta på målvakten och det är klart att det för dåligt att missa en straff men å andra sidan så är det väl nu man ska göra det. Första matchen på tre månader då kan det bli som det blir. 

Hur viktigt var det att hämta upp 0-2-underläget?
- Det är alltid viktigt att inte förlora matcher, speciellt mot ett lag av den här kalibern som har gått vidare i Europa League och som är längre fram i sin träning än vad vi är. Det är klart det är viktigt, men det viktigaste är att hitta lite mönster i spelet och sen är vi väldigt nertränade som lag. Man ska inte dra för stora växlar av det här.

Hysén spelade cirka 20 minuter i den andra halvleken och har fortfarande en bit kvar till toppformen.
- Det får ta den tid det tar, vi har ju cupmatcherna som kommer och då är tanken att jag ska vara redo men går det snabbare så är tanken att jag ska vara med och köra. Det är mer att jag har två dagar med långa flyg nu och kroppen tar lite stryk, därför tar man det lite lugnt.

Finns EM i dina tankar?
- Inte just nu.

Längre fram?
- Det beror på. Gör jag 15 mål under våren finns alla möjligheter men först ska jag spela 90 minuter med Blåvitt. Det är prio nummer ett. Sen är det klart att om jag får frågan om det är aktuellt så visst, det är det ju alltid. 

Har du haft någon kontakt med Hamrén?
- Nej, inte på sistone. Det har inte funnits någon anledning till det eftersom jag inte spelat så mycket och inte varit i bästa form. Nu får vi se - kommer jag igång här nu och tränar hårt så är det bara att köra. 

Publicerad 2016-02-04 kl 15:39
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons