Hysén tvåmålsskytt när Blåvitt gick till cupsemi

Tobias Hysén fortsätter att göra mål.
Med sina två mål sänkte han Gefle i 3-1-segern i kvartsfinalen i svenska cupen på Gamla Ullevi.
Allsvenska serieledaren IFK Göteborg är obesegrat på nybyggda Gamla Ullevi. Åtta raka segrar inför torsdagens kvartsfinalen i svenska cupen.

Redan där, rent statistiskt, såg det svårt ut för den allsvenska konkurrenten Gefle att rubba hemmalaget.
Inte blev det bättre av att Blåvitt har en anfallare i storform.
I den 21:a minuten hade Tobias Hysén sitt första avslut på gästernas målvakt Mattias Hugosson - och gjorde mål.
Framspelningen var läcker. Sebastian Eriksson serverade en perfekt djupledsboll till Hysén. Allsvenskans skyttekung drog till med fel fot, högern, i målvaktens aviga hörn och gav Göteborg en tidig ledning.
-Jag kom ganska nära så det var bara att dra till direkt och, ja, jag fick en kanonträff, sade Hysén till TV4 Sport.

Men det var inte nog där.

Efter drygt en halvtimme av första halvlek kom Stefan Selakovic igenom på högerkanten. Inlägget var hårt och flackt - Hysén trängde sig in framför Gefles mittbackar och tryckte in 2-0.
-Bra spel hela vägen, perfekt inlägg och jag hann först på ytan. Ett bra fotbollsmål, sade Hysén.
I den andra halvleken reducerade Gefle. Försvararen Ragnar Sigurdsson och målvakten Kim Christensen missade i kommunikationen och gav Gefle en gratischans. Anfallaren Amadou Jawo skickade in 1-2-målet.
Niklas Bärkroth gjorde sedan 3-1 till Göteborg.
Semifinalerna avgörs i september. Där ställs AIK mot Häcken och Helsingborg mot Göteborg.

Publicerad 2009-07-09 kl 21:57