Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Idag startar Bonke Innocent för första gången i MFF: ”Viktigt – men framför allt spännande”

Foto: Bildbyrån.

MALMÖ. En av Tippeligaens bästa centrala mittfältare har knappt fått plats i Malmö FF:s matchtrupper. Idag ska dock Bonke Innocent starta för Malmö FF.

Den enda gången den allsvenska publiken har fått se Bonke Innocent var en kvart mot Elfsborg, när Malmö FF redan hade ledningen med 5-0. Mot Sirius kommer dock första starten på centralt mittfält, detta ihop med Anders Christiansen borta mot Sirius. 

- Viktigt att se, men framför allt spännande, säger huvudtränaren Magnus Pehrsson. 

Innocent värvades för runt åtta miljoner kronor för tre månader sedan. I början var han till och med utanför matchtruppen vid några tillfällen, och han har haft svårt att imponera på träningar och i U21-serien. Nu blir det på mer allvar och därför är förhoppningen att han ska se ännu bättre ut. 

- Det underlag vi hade när vi tog hit honom var framför allt på de matcher han gjorde i år i Lilleström, främst mot starkt motstånd där han presterat bra. Det var på de premisserna han kom hit, men det vi inte vet är hur han har sett ut på träning i Lilleström. Det vet vi inte och har inte sett. 

- Det är mer undantag, men det finns de spelarna som inte alltid presterar och är bäst på träning, men när det är match plockar de fram ännu bättre sidor. 

Samtidigt pekar Pehrsson på att matchen inte är det stora testet, utan det kommer till nästa säsong när förutsättningarna är bättre. Då kan dessutom minst en av konkurrenterna Oscar Lewicki och Erdal Rakip ha lämnat, spelare som kunde ha sålts redan i somras. 

- Innocent blivit bättre hela tiden, det tycker jag. Han har förstått mer och mer, men starten där han kom in tror jag inte hade varit någon enkel uppgift för vilken spelare det än hade varit. Du är köpt för att om någon försvinner så har vi täckt upp det. Nu försvann ingen och då hade vi spelare som var inkörda och presterade bättre. Sedan är man knappt med i truppen i början, sedan med i truppen, sedan väldigt lite speltid. 

- Den är tuff för vem det än hade varit, vad man än heter, var man än kommer ifrån. När man har en bild av att ”jag har spelat varje match i min tidigare klubb, nu kommer jag mitt i säsongen och spelar inte”. Den är svår, men utifrån det har vi sett en utveckling. 

- På försäsongen börjar han på samma start som alla andra. Det är då man ser det mer i ett schysst konkurrensförhållande. Det har det inte varit för hans del.

Malmö FF möter idag Sirius, i en match som börjar 15.00 och sänds via C More. 

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-10-29 kl 07:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons