Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

IFK Göteborg flyttar upp talang: "Blåvitt är Sveriges största klubb"

Allsvenskan

IFK Göteborg flyttar upp den 17-årige mittfältaren Filip Ambroz från akademin till A-laget.
Ambroz har skrivit på ett treårskontrakt.
- Jag har alltid drömt om att ta en plats i Blåvitts A-lag och det känns fantastiskt att den drömmen går i uppfyllelse idag, säger Ambroz på klubbens hemsida.

Foto: Bildbyrån

Mittfältaren Filip Ambroz fick göra allsvensk debut för IFK Göteborg mot Djurgården den 23 maj och har ingått i flera matchtrupper med A-laget. Nu meddelar Blåvitt att 17-åringen flyttas upp från akademin till A-laget. Ambroz har skrivit på ett kontrakt fram till sommaren 2024.

- Blåvitt är Sveriges största klubb och detta är en stor dag för mig personligen. Jag kom till till akademin som elvaåring och har vuxit upp som fotbollsspelare här. Jag har alltid drömt om att ta en plats i Blåvitts A-lag och det känns fantastiskt att den drömmen går i uppfyllelse idag, säger Ambroz på Blåvitts hemsida.

ANNONS

Sportchef Pontus Farnerud är förstås nöjd över att Ambroz satt kritan på sitt första seniorkontrakt:

- Han har imponerat med sin beslutsamhet sedan han började träna regelbundet med A-laget. Han är en passningsskicklig och bollvinnande central mittfältare som tar för sig på ett väldigt positivt sett, säger Farnerud.

Ambroz har meriter från det kroatiska U16-landslaget.

Publicerad 2021-08-05 kl 11:09

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto