Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/IFK GÖTEBORG

Änglarnas publikfavorit tror på en bättre säsong

Foto: Scanpix

Sören Rieks blev snabbt en publikfavorit under 2014 i IFK Göteborg. I år är dansken bättre tränad och tror på en bättre säsong.
– Jag känner att jag orkar mer nu, att jag orkar 90 minuter, säger han till Fotbollskanalen.

Kvartsfinalsdags i Svenska Cupen och Blåvitt tar emot Helsingborg under lördagen på Gamla Ullevi och naturgräs. En av de som Jörgen Lennartsson plitar ner först när han tar ut sin startelva är Sören Rieks. Yttern som imponerade direkt efter sin flytt till Göteborg under sommaren. Då kom han direkt från en försäsong och hade problem med orken – något han slipper nu.
– Jag är mycket bättre tränad nu, piggare och känner att jag orkar köra helt i 90 minuter. Tycker att vi kommer in i det mer och mer som lag också och har gjort framsteg. Nu senast mot Ljungskile var vi väldigt bra i andra halvlek och den matchen kunde vi vunnit med större siffror, säger Rieks.

Helsingborg och IFK Göteborg påminner mycket om varandra. Två lag som har många nya spelare och dessutom genomfört varsitt tränarbyte.
– Jag har inte så bra koll på Helsingborg, jag känner ju en spelare i laget, Victor Palsson så vi har snackat lite, men inte mer än så, säger Rieks.

Jörgen Lennartsson har varit tydlig med att ge spelarna fria roller inom ramen för sin spelidé. Något som Sören Rieks jublar över.
– Det passar mig perfekt, det är så jag har spelat i tidigare och kommer mer till min rätt. Nu har jag friheter att kliva in i banan och slå passningar eller gå på avslut. Det gäller bara att spela ihop sig med sin back bakom sig.

Offensivt för Blåvitt läggs mycket av ansvaret på en viss dansk trio, Lasse Vibe och de två yttrarna, Jakob Ankersen och Sören Rieks.
– Ja, vi har ju blivit några stycken nu. Nej, men det känns bra att vi är fler än en, det är en liten trygghet. Men Jakob har kommit in i det väldigt bra, han är duktig på att utmana och har bra med fart. Han påminner väl lite om oss andra, säger Rieks.

Blev du förvånad över att Vibe blev kvar?
– Det får jag ändå säga att jag blev, han hade ju en riktigt bra säsong och hade han haft den i sommar så hade han nog varit borta. Jag är självklart glad över att han blev kvar för det är en väldigt duktig spelare och förhoppningsvis kan vi hitta varandra ännu bättre i år.

De blåvita har dragits med skadeproblem under försäsongen. Men inför kvartsfinalen har Jörgen Lennartsson lite av ett lyxproblem. Förutom Adam Johansson som är långtidsskadad så är det endast Patrick Dyrestam som inte är tillgänglig.

Publicerad 2015-03-13 kl 16:25
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons