Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/IFK GÖTEBORG

Blåvitts glädje - ny huvudsponsor klar

Foto: Scanpix

IFK Göteborg backade miljoner och förlorade stjärnsponsorn Prioritet finans. Men nu kommer glädjande besked: En ny storsponsor är klar.

Det var inga glada miner när Blåvitt lade fram sin årsredovisning för 2014. På sista raden i resultaträkningen fanns ett minus på drygt tio miljoner kronor och klubben medgav att intäkterna måste öka väsentligt under den här säsongen.

Ett annat problem har varit sponsorsidan. Tidigare i vintras tog samarbetet med den så kallade stjärnsponsorn Prioritet Finans, som haft sin logga över matchdräkternas bröst, slut och det blev ingen förlängning av avtalet. Något som medförde förlorade intäkter i stor omfattning för klubben.

Men nu tillkännager göteborgarna att en ny partner är på plats. Det rör sig om vad IFK benämner som "huvudsponsor", alltså ett företag med exponering på matchtröjornas kragar. Valet faller på IT-företaget Atea som ingått ett treårigt avtal med föreningen. Bolaget uppges vara Norden och Baltikums största inom sin bransch med 30 kontor i Sverige och sammanlagt 1900 anställda, varav 300 stationerade i Göteborg.

– Det betyder mycket för IFK Göteborg att Atea nu väljer att ta steget och bli en av klubbens huvudsponsorer, säger klubbdirektör Martin Kurzwelly.

Publicerad 2015-03-06 kl 17:25
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons