Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/IFK GÖTEBORG

Blåvitts nye sportchef presenterad

Nästa

Avbryt
Försök igen

Mats Gren är presenterad som ny sportchef i IFK Göteborg.

- Att komma tillbaka till klubben känns fantastiskt, säger Gren som representerat klubben som spelare.

I slutet av februari annonserade Håkan Mild att han skulle sluta som sportchef i IFK Göteborg. Klubben har sedan dess arbetat för att hitta en ersättare och det arbetet är nu avslutat.

På fredagseftermiddagen klev klubbdirektör Martin Kurzwelly in på Kamratgården och presenterade Mats Gren som ny sportchef i klubben.

- Mats har ett stort hjärta för klubben, har ett stort kontaktnät med kontakter i hela Europa och är tidigare spelare i IFK Göteborg. han är den professionella person vi har sökt, sade Kurzwelly.

För Mats Gren var det ingen tvekan när Göteborg hörde av sig.

- För mig är det den största klubben i Sverige. Får jag chansen där så vore det stort för mig. Det känns fantastiskt att komma tillbaka till klubben, sade Gren som spelade i Blåvitt 1984-9185 och tog ett SM-guld med klubben.

Gren hoppas kunna vara med och lyfta Blåvitt, gärna ut i Europa.

-Klubbfotbollen har inte kommit u i Europa på senare tid, varför har det blivit så? Där känner jag att jag kan tillföra något. Självklart ska också Blåvitt bli bäst i Sverige igen.

IFK Göteborg hämtar Mats Gren från Jönköping Södra där han är tränare och de sitter för närvarande i förhandlingar med superettanklubben, var säsong börjar inom kort, för att hitta en lösning som ska göra att Gren kan ansluta till Göteborg snarast möjligt.

- Jag vet hur fotbollen fungerar, det finns aldrig en tidpunkt som är perfekt för alla, men när frågan kom så visste jag att det kanske skulle bli den här tidpunkten - och det är klart jag tänkt på att det kunde bli problem för Jönköping men problem är till för att lösas och jag har suttit med Jönköping och de är redan igång med jobbet att hitta en ersättare. Jag hoppas de kan lösa det snart, sade Mats Gren som fick frågan för en månad sedan.

Tills dess att Gren är helt löst från Jönköping kommer Håkan Mild att finnas tillgänglig i klubben för att kunna lösa sportchefsfrågor som kommer upp.

 

Publicerad 2014-03-26 kl 14:06
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons