Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Gerzic om uppbrottet med IFK och framtiden: "Örebro ligger närmast hjärtat"

IFK Göteborg

IFK Göteborg löser ut Nordin Gerzic från sitt kontrakt.
En lösning som mittfältaren är mycket nöjd med.
- Det är som jag har velat hela tiden, säger Gerzic till Fotbollskanalen.

Foto: SCANPIX

IFK Göteborg värvade Nordin Gerzic från Örebro för dyra pengar inför säsongen 2012. Blåvitt betalade sju-åtta miljoner för värvningen till bygget som kallades "Real Göteborg". Men succén uteblev och både säsongen 2013 och 2014 lånades mittfältaren ut till just Örebro. Trots att Gerzic kontrakt med Blåvitt gällde även under 2015 löses det nu upp.
- Det är som jag har velat hela tiden. Det kändes som att jag hade gjort mitt där. Det här är det som är bäst för båda parter. Jag ville inte vara där och det här blir väl kanon för båda hoppas jag, säger 31-åringen till fotbollskanalen.se.

I podcasten "Lundh" uttryckte Nordin Gerzic en förvåning över tystnaden från Göteborg när han gästade tidigare i höstas. Men sedan han återvände tidigt i december menar han att parterna haft en bra dialog.

Annons
- Det har varit bra. Vi har diskuterat och hela tiden velat hitta en lösning. Jag har pratat med Mats och han har vetat om att jag inte har velat vara kvar där och vi kunde hitta en lösning som blir kanon för båda hoppas jag, säger Gerzic.

Nu letar mittfältaren efter en ny klubb. Och även om diskussioner förs med olika klubbar så finns det en klar favorit.
- Vi vet väl alla att Örebro ligger närmast till hjärtat. Det är inte otroligt att det blir det, sen får vi se. Fotboll är komplext med kontrakt och allt möjligt, säger Gerzic.

Från Örebros sida är kärleken ömsesidig.
- Det är ingen hemlighet att vi ser att han spelar i Örebro 2015. Det är ju en ÖSK-spelare, säger sportchefen Magnus Sköldmark.

Hur ser du på möjligheterna att han återvänder?
- Ja jag hoppas ju att de är goda. Det är klubbens ambition att hitta en lösning och att det ska bli långsiktigt.

Annons

Nordin Gerzic kommer dock inte att träna med Örebro fram tills att det är klart med en ny klubb.
- Jag tränar själv. Det är inga försäkringar och sånt som gäller om jag ska träna med ett lag, så jag kommer löpa på och styrketräna själv. Sen är det fortfarande jäkligt långt till säsongen så det finns nog tid, säger mittfältaren.

- Du vill ju ha det klart så snabbt som möjligt men det ska vara rätt också, det är det som är det viktigaste.

Vad är viktigast för dig på fotbollsplanen just nu?
- Jag hittade ju tillbaka till mig själv förra året och hade ett jäkla bra år. Så det viktigaste är glädjen, jag vill spela fotboll. Det är det som är grejen, tyvärr så tappade jag den glädjen i IFK. Och fick tillbaka den i Örebro förra året.

Trots att Nordin Gerzic inte trivdes i IFK Göteborg är han noga med att poängtera att han inte har något emot klubben.

Annons
- Jag vill inte smutskasta IFK, det är en förening som jag önskar all lycka. Men det var inget för mig, och jag var inget för dom. Det var så det var och det blev bara fel från första början. Det gick inte att ta sig ur. Men det är en fantastisk klubb med många bra gubbar som arbetar med den klubben som jag säkert kommer att ha kontakt med så länge jag lever, säger han till fotbollskanalen.se.
Publicerad 2015-01-05 kl 11:05

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto