Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Gerzic självkritisk men hyllar Blåvitt

IFK Göteborg

Blåvitts prestigevärvning Nordin Gerzic blommade aldrig ut och lånas nu ut till sin moderklubb Örebro för att hitta tillbaka till sig själv.

- När självförtroendet inte finns där spelar det ingen roll hur bra fotbollsspelare du är, säger Gerzic.

Foto: Conny Sillén / SCANPIX

Nordin Gerzic var en prestigevärvning för IFK Göteborg inför säsongen 2012 då han värvades från Örebro.  Sedan dess har det inte gått som mittfältaren har hoppats och nu flyttar Gerzic tillbaka till Närke och moderklubben Örebro SK.

- Det känns fantastiskt roligt att försöka hjälpa Örebro att ta sig upp i Allsvenskan igen. Samtidigt gäller det för mig att hitta tillbaka till mig själv och mitt eget spel, säger Nordin Gerzic till Fotbollskanalen.se

Trots att han lämnar IFK Göteborg så känner han enbart tacksamhet till klubben. Att det gått som det gjort beror inte alls på Blåvitt – snarare tvärtom, menar Gerzic:

Annons

- De har stöttat och pushat mig hela vägen. Fansen har varit fantastiska mot mig. Att det blivit så här beror på mig själv. När självförtoendet inte finns där spelar det ingen roll hur bra fotbollsspelare du är, du måste tro på dig själv för att vara bra. Alla vet vilken nivå jag kan hålla – nu ska jag försöka komma upp i den här i Örebro.

Kändes det inte tufft att IFK värvade Darijan Bojanic som spelar på din position?

- Nej, jag tycker inte det är på samma position. Han är en duktig fotbollspelare och jag tänkte inte ens på det. IFK Göteborg är en klubb som värvar bra fotbollspelare och då är det naturligt att värva en sådan som Darijan som kommer bli väldigt duktig.

Mittfältarens lånekontrakt sträcker sig säsongen ut och något tal om förlängning med Örebro efter det är det inte tal om. Gerzic har två år kvar på kontraktet och han planerar att fullfölja kontraktet.

Annons

- Jag behöver den här nystarten och att komma till min moderklubb gör att jag kan komma tillbaka i den form vi är vana vid att se mig. Efter det hoppas jag på att få komma tillbaka till Göteborg och bidra till laget, säger Gerzic.

Örebro ligger delad etta i Superettan tillsammans med Falkenberg (dock med en match mer spelad). Receptet för att ta sig upp i Allsvenskan har Gerzic klart för sig:

- Det gäller att vi tar alla matcher seriöst. Man får tre poäng vare sig man slår Östersund eller Hammarby och det gäller att vi kör så in i helvete så att vi tar hem tre poäng. Örebro är en klassisk Allsvensk klubb som ska spela i Allsvenskan, säger Gerzic.

Publicerad 2013-08-07 kl 17:55

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto