Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/IFK GÖTEBORG

Hysén skadad - här är Blåvitts nya anfallspar: "Det blir de två"

Tobias Hysén missar hela höstens guldkamp.

Då kliver Robin Söder och Sam Larsson in som anfallspar.

- Tror inte att vi spelat där tillsammans förut, säger Larsson till GT.

På söndagen möter IFK Göteborg Öster, men västkustlaget får klara sig utan sin och hela allsvenskans skytteligaledare Tobias Hysén. Denne blev ju skadad i samband med sin succékväll mot Tyskland, där han satte två mål, och efteråt stod det klart att han drabbats av en bristning i låret.

Därmed är det förmodligen färdigspelat för Hyséns del i serien, och nu väljer Mikael Stahre att istället matcha ihop Sam Larsson, 20, med den två år äldre Robin Söder, skriver GT.

– Det är hundra att det blir de två. Det fanns alternativ med Hannes Stiller, att spela Darijan (Bojanic) som någon form av tia eller att flytta upp Lasse Vibe som forward, säger Stahre till tidningen.

– Men jag känner att jag vill göra så lite strukturförändringar som möjligt. Då är det mest naturliga att det blir Sam och Robin som spelar tillsammans.

Därmed ändras förutsättningarna radikalt för de båda offensivt lagda spelarna. Hittills under säsongen har de för det mesta fått stå åt sidan – för varandra. Om Söder startat har Larsson ofta bänkats. Och vice versa.

– Vi har inte spelat tillsammans speciellt mycket. Aldrig som forwardspar i A-laget, säger Robin Söder till GT.

Men varken han eller Larsson tror att det ska bli några problem. På träning har det fungerat fint duon emellan.

– Det blir lite mer växeldragande om vem som går i djupled när jag spelar med Robin än med "Tobbe". Men jag tror det blir bra att vi båda kan både gå i djupet och falla tillbaka, säger Larsson.

Publicerad 2013-10-18 kl 20:06
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons