Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/IFK GÖTEBORG

IFK Göteborg bekräftar bengalkastning - det är polisanmält

Någon kastade upp en bengalisk eld mot Djurgårdens läktare när cupguldet firades. IFK Göteborg är bedrövat.

- Händelsen är redan polisanmäld, säger säkerhetschefen Tommie Elgestål.

Det var efter slutsignalen på Friends Arena som firandet från supportrarna gick överstyr. Ett tusental personer rusade in på innerplanen från Blåvitts klacksektion för att hylla sina spelare nere på gräset. Men vissa stannade inte med laget, utan fortsatte raka spåret till klacksektionen på motsatt sida. Där provocerade de Djurgårdens anhängare, och dessutom gick någon rejält över gränsen.

- Det stämmer att det kastades in en bengalisk eld från någon ur våra led, och upp på Djurgårdens läktare. Det är ingenting vi är glada för, säger IFK Göteborgs säkerhetschef Tommie Elgestål till fotbollskanalen.se.

Vad hände mer?

- Det var den enda allvarliga incidenten såvitt vi känner till, men det är illa nog.

Enligt honom är det omöjligt att säga vilket straff klubben nu har att vänta, men Elgestål räknar med att IFK får en anmälan upprättad emot sig hos svenska fotbollförbundets Disciplinnämnd.

När det gäller att identifiera de som misskött sig hyser han däremot stora förhoppningar.

- Det finns ju videomaterial och polisen har redan beslagtagit det. Sedan blir det ju en fråga om förundersökning, och i ett senare skede får vi namnen av polisen, säger Elgestål.

Då har ni gjort en polisanmälan?

- Ja, det sker automatiskt när någon begår en brottslig handling som polisen ser. De har anmält det själva. Jag vet inte vilken brottsrubricering de valt, men det finns en anmälan.

I klippet här ovanför syns även hur mängder med stolssäten kastas in från Dif-sektionen, samt hur en ordningsvakt faller ihop till följd av att något föremål träffat honom i huvudet.

Publicerad 2013-05-26 kl 22:42
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons