Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/IFK GÖTEBORG

Rignäs behåller posten - men timeouten fortsätter

Foto: Bildbyrån.

Bertil Rignäs behåller ordförandeposten.

Bertil Rignäs sitter kvar som ordförande i IFK Göteborg.

Men time-outen fortsätter:

- Rignäs är deppig och befinner sig i chock och vi vill inte påskynda någonting, säger klubbdirektören Martin Kurzwelly enligt GP.

Under onsdagseftermiddagen höll styrelsen i IFK Göteborg ett möte, delvis med anledning av Bertil Rignäs inblandning i den så kallade kvittoskandalen.

Rignäs fick igår sparken från sitt kommunala uppdrag som vd i allmännyttiga Bostadsbolaget i Göteborgs kommun och tidigare veckan meddelades att han även tagit time-out från sitt uppdrag som ordförande för IFK Göteborg.

Efter mötet står det nu dock klart att Rignäs tills vidare sitter kvar som ordförande. Styrelsen har inte mandat att avsätta Rignäs om det inte sker på det ordinarie årsmötet - och att hoppa av själv, det ville han inte.

- Rignäs är deppig och befinner sig i chock och vi vill inte påskynda någonting, säger IFK:s klubbdirektör Martin Kurzwelly enligt GP.

Sedan tidigare står det klart att Conny Blessner, vanligtvis ordinarie vice ordförande tar över.

- Rignäs har ett stort IFK-hjärta och vi är säkra på att han tar det beslut som är klokast för IFK, säger han till tidningen.

Vad som vädrades på mötet från de övriga ledamöterna är oklart:

- Jag vill inte kommentera det. Vi har en ordförande och klubbdirektör som sköter det, säger Thore b Carlsson till fotbollskanalen.se.

Bertil Rignäs tillträdde som ordförande under 2013 - och har efter skandalen gett ytterst få kommentarer i media om det inträffade.

Fotbollskanalen har sökt representanter för IFK Göteborg samt Bertil Rignäs för en kommentar utan framgång.

Publicerad 2013-11-13 kl 18:13
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons