Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN/IFK GÖTEBORG

Sebastian Eriksson tillbaka: "Hoppas spela på lördag"

Foto: Scanpix

Sebastian Eriksson är tillbaka i IFK Göteborg.

Det glöder i ögonen på Sebastian Eriksson.
Mittfältaren är tillbaka i IFK Göteborg och redo för comeback efter de dubbla korsbandsskadorna?
– Vi får ta ett beslut, men jag hoppas få lite speltid på lördag, säger han till Fotbollskanalen.

Det isar av kyla i Göteborg men en spelare är lite överallt på träningen. Det riktigt osar spelsug kring Sebastian Eriksson. Stjärnvärvningen som plockades hem från Serie A efter två korsbandsskador.

– Det är riktigt kul att vara tillbaka i IFK igen, jag behövde det. Sen har jag ändå tränat och så sedan i oktober/november men det känns riktigt bra nu. Jag känner inte av något från kroppen men om det blir speltid eller inte i helgen det får vi ta ett beslut kring när det närmar sig, säger han.

– Idag blev det dock lite annat än vi hade tänkt oss. När "Gurra" (Svensson) fick lämna så tog jag över hans roll i det bollhållande laget på träningen. Jag skulle egentligen varit med i det andra laget men nu fick jag en sådan där fjantig grön väst.

Kanske köra grön väst i cupen med så ingen tacklar dig?

– Haha, jag hoppar nog det. Jag får väl prata med de i motståndarlaget istället.
Tiden i Serie A och Cagliari blev efter skadorna inte som han hade tänkt sig. Fotbollen var allt och när fotbollen gick dåligt – då gick resten dåligt.

– Nu har man ju en annan trygghet utanför planen med familj, vänner och allt runtomkring. Därnere när fotbollen inte fungerade då fungerade nästan inget. Det var jobbigt under perioder men nu ser jag framåt!

För de som inte har kunnat följa dig i Cagliari, vad är det för spelare de får se nu?

– Jag är en bättre fotbollsspelare överlag, bättre passningsspelare, bättre på att läsa spelet, blivit äldre, mer mogen.

Det beryktade temperamentet, finns det kvar?

– Haha, till viss del men inte lika mycket som innan. Jag har inte förstört lika många Xbox-kontroller på sistone, men det kan ha att göra med att jag inte har så många att spela med, säger han och skrattar.

Inte orolig rent mentalt över comebacken? Tänk om du skadar dig igen?

– Jag ska successivt stegra ännu mer, jag har ju inte gått in och glidtacklat och sådant på träningarna. Men jag har inga problem med kroppen och det känns bra. Sen är det bra och tacksamt att kunna få lite speltid i cupen innan allsvenskan drar igång. Det är ändå tre "enklare" lag som vi möter i cupen.

Publicerad 2015-02-16 kl 13:50

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER