Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/IFK GÖTEBORG

Storsponsorn om sparkningen av Stahre: "Jag ställer mig bakom klubbens beslut"

Foto: TT

VD:n för IFK Göteborgs storsponsor Prioritet Finans, Nils Wiberg, ställer sig bakom klubbens beslut att sparka tränaren Mikael Stahre.
- IFK Göteborg är en klubb med våldsamma ambitioner, säger Wiberg till fotbollskanalen.se.

Fotbollskanalen.se har flera gånger tidigare rapporterat om Prioritet Finans och dess verksamhet inom idrottssverige. Bolaget står för närvarande som huvudsponsor till två allsvenska klubbar, IFK Göteborg och Djurgården. Det största engagemanget har bolaget i Blåvitt. Prioritet Finans VD Nils Wiberg pratar, till skillnad från andra sponsorer, gärna om hur han tycker att klubben ska spela och styras.

Så även om IFK Göteborgs beslut att sparka tränaren Mikael Stahre.
- IFK Göteborg är en klubb med våldsamma ambitioner, Mikael Stahre har slutat 2:a, 3:a och 7:a. Han har inte vunnit samtidigt som MFF har dragit ifrån och vunnit stort – nu får han ta konsekvenserna av det här, säger Wiberg till fotbollskanalen.se.

- Jag ställer mig bakom klubbens beslut.

Nils Wiberg menar att han inte direkt varit med och påverkat klubbens beslut. Men med hans engagemang i klubben har han haft en önskan.
- Det är klubben som bestämmer och besluter, jag kan däremot önska - och eftersom jag kan det kanske de har lyssnat och tagit till sig.

Vem vill du som storsponsor se som ny tränare?
- Antingen en yngre tränare som kan anpassa sig till IFK eller en äldre mer rutinerad som är villig att lyssna på vad Göteborg vill, nu måste man ha in en tränare om är lyssningsbenägen.

Henrik Larsson och Janne Jönsson pekas ut som tänkbara ersättare.
- Två mycket bra tränare, säger Wiberg till fotbollskanalen.se.

Publicerad 2014-11-03 kl 12:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons