Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/IFK GÖTEBORG

TV: Gustav Svensson om rädslan i Ukraina: "Jag fick panik"

Gustav Svensson tvingades fly från Ukraina.
I en stor intervju med C More berättar han om dramatiken.
- Jag in på nyheterna för att läsa mer och då fick jag panik, säger han.

Gustav Svensson hamnade mitt i oroligheterna i Ukraina och fick lämna landet omedelbart. Nu är han tillbaka i IFK Göteborg och i en stor intervju med C More berättar han om när han tvingades lämna Ukraina.

- Den enda gången där jag blev rädd eller fick panik var när vi hade haft en träningsmatch på vår anläggning. Då kom jag in och såg min telefon där jag kanske hade 400 missade samtal och massa sms. Ett var från tjejen där hon skrev att Putin sagt att han ska gå in i Krimhalvön, till staden vi bodde i och där vi var. Då gick jag in på nyheterna för att läsa mer och då fick jag panik. Det stod det att Putin skulle in här och då fick jag panik. Då kände jag att då vill jag inte vara där. Det kändes som att minsta lilla grej kunde skapa något stort och då vill inte jag vara där, säger han.

- Så först fick jag en bil av klubben. Flygplatsen var stängd så jag sa till klubben att: ni får fixa en bil och en chaufför och köra mig till närmaste flygplats. Jag ringde hem och sa: packa så kommer jag och hämtar er om tre timmar. Sedan när vi skulle ut från Krimhalvön så hade ryssarna satt upp en spärr och det var faktiskt väldigt läskigt. Det kändes som en gammal film som man hade sett från andra världskriget. Det var jobbigt, psykiskt.

Se hela intervjun!

Publicerad 2014-07-13 kl 17:30
Annons
Annons
Annons