TV: IFK Göteborg vann kaosartad match mot AIK

IFK Göteborg

Tyst minut, brandlarmskaos, evakuering - och mitt i allt vann IFK Göteborg sin premiär.

AIK besegrades med 2-0.

AIK tog emot IFK Göteborg i en intensiv - men utdragen - premiärmatch. Inför matchen hyllade supportrarna och klubbarna den avlidne djurgårdssupportern med en tyst minut.

Blåvitts kontringsspel skulle visa sig avgörande. I första halvlek var det Lasse Vibe, som efter en vacker framspelning kunde runda Kenny Stamatopoulos i AIK-målet och sätta 1-0. I matchen slutskede var det Malick Mané, som debuterade i allsvenskan för göteborgarna, som bjöd på en liknande kyla när han rullade in 2-0 mellan Stamatopoulos ben.

Men däremellan hände det en hel del saker. Minuter in i andra halvlek, och efter intensiv bengalbränning från båda läktarhåll under matchen. blåste domaren av för ett avbrott. En tjock dimma hade lagt sig under Friends arena-taket och uppgifter om en brand på en läktarsektion spred sig. Evakueringslarmet gick - men strax därefter återupptogs matchen.

Det var då som Per Karlsson desperat försökte stoppa Lasse Vibe, med vägen öppen mot mål. AIK-backen nådde inte bollen utan kapade den framstormande dansken. Domaren visade rött kort och AIK:s öde var bestämt.

– Ingen direkt höjdarmatch. Vi försöker köra på, men sen får vi en utvisning och då förändras ganska mycket. Men vi gör ett rejält försök. Det känns jäkla bittert, säger Nils-Eric Johansson, AIK-kaptenen, till C More Sport.

I IFK Göteborg-lägret var det gladare miner.

– Vi håller vår form, vi kör som fan - men har skallarna med oss. Det är klart att det är viktigt att ha spelare som gör mål, fotboll går ut på att göra mål. Vi hade förväntat oss mer energi från AIK, och att de skulle mosa på lite mer. Men jag tycker vi var mycket bättre, menade Blåvitt-tränaren Mikael Stahre.

Efter matchen kom uppgifter om att en pojke träffats av en kastad bengal. Läs mer här!

AIK: Kenny Stamatopoulos – Martin Lorentzson, Alexander Milosevic, Per Karlsson, Nils-Eric Johansson - Nabil Bahoui, Celso Borges, Ibrahim Moro, Robin Quaison - Kennedy Igboananike, Henok Goitom

IFK Göteborg: John Alvbåge – Adam Johansson, Mattias Bjärsmyr, Hjalmar Jonsson, Ludwig Augustinsson – Martin Smedberg–Dalence, Jakob Johansson, Philip Haglund, Sam Larsson – Lasse Vibe, Robin Söder.

Publicerad 2014-03-31 kl 21:20