Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/IFK GÖTEBORG

TV: Lennartsson om guldjakten: "Vi ska stressa Malmö"

Foto: SCANPIX

Nästa

Avbryt
Försök igen

IFK Göteborg är laget som tippas vara den största utmanaren till Malmö FF om guldet.
- Vi ska vara med i toppen och stressa Malmö, säger Lennartsson.

Mikael Stahre fick sparken och en rad spelare försvann från IFK Göteborg. Jörgen Lennartsson kom in och har i princip ett helt nytt lag att jobba med.

- Det är ett stort nytt lagbygge för oss, det finns en lagbild sedan i somras där 13 spelare nu är borta, det är halva omklädningsrummet på ett halvår. Det är några startspelare borta och några som gnuggade på. Det är viktigt att inte tänka på bara startelva utan tänka på hela truppen. Jag är väldigt nöjd med min trupp.

Den allsvenska skyttekungen, Lasse Vibe, tippas bli skyttekung även i år i kamp med Markus Rosenberg. Den danska landslagsanfallaren är otroligt viktig för Lennartsson.

- Han är jätteviktig som spelare och person. Han är väldigt klok, erfaren, målskytt och en teamplayer. Han kan göra mål på många olika sätt. För kassören kanske det inte var det bästa men för mig och laget var det desto bättre.

Årets säsong blir också första mötet med Elfsborg för Jörgen Lennartsson, klubben han fick sparken av.

- Jag tänker lika mycket som de andra 14 matcherna, det har blåst över för längesedan.

Hur bra ska ni vara i år?
- Det lag som spelade förra året finns ju inte, men det är massa nya spelare som ska fasas in. Vi jobbar hårt med vårt passningsspel. Försvarsspelet är bra men vi får se i vilken hastighet det utvecklas sig. Vi ska vara med i toppen och stressa Malmö så gott det går, säger Lennartsson.

För lagkapten, Mattias Bjärsmyr är det en trygghet att ha Jörgen Lennartsson. Tränaren som han känt i snart tio år. Pressen är stor på IFK Göteborg som kom tvåa ifjol trots att laget var en bit bakom Malmö.

- Det var en bit till Malmö, samtidigt kom vi tvåa. Vi måste bli bättre på vårt passningsspel och bli snabbare, det har vi tränat på. Att få ett eget bättre spel, säger Bjärsmyr.

Publicerad 2015-03-23 kl 15:12
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons