TV: Talangen räddade poäng mot IFK Göteborg

IFK Göteborg

Häcken och IFK Göteborg spelade 1—1 i ett jämnt och spännande fotbollsderby på Gamla Ullevi. IFK hade chanser till ett segermål i slutminuterna, men fick inte in bollen.

IFK Göteborg saknade avstängda duon Kjetil Waehler och Gustav Svensson, plus flera långtidsskadade spelare. 34-årige Hjálmar Jónsson fick göra comeback som mittback.

I Häcken är Emil Wahlström skadad, och ersattes i mittförsvaret av 20-årige Simon Sandberg.

Men en annan försvarsspelare kom i centrum när IFK tog ledningen med 1—0 efter en kvart. Malick Mané löpte långt med bollen i en kontring, hamnade till vänster och slog in bollen parallellt med Häckens mållinje. Där kom flera spelare rusande — bland dem Häckens vänsterback Leonard Zuta, som kom snett och snöpligt sparkade in bollen i eget mål.

Direkt efter paus bytte Häcken in 18-årige Carlos Strandberg i offensiven. Det gav snabb utdelning. I halvlekens andra minut spelade Strandberg fram till 19-årige Simon Gustafson, som iskallt först höll inne bollen och sedan sköt 1—1. Det var Gustafsons femte mål i årets serie, och en fin uppvisning av Häckens två stora framtidslöften.

Hjálmar Jónsson nickade mot stolproten i 90:e minuten, men Häckens målvakt Christoffer Källqvist hann peta undan bollen.

Publicerad 2014-06-02 kl 20:57