Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/IFK GÖTEBORG

Wernblooms tips till Blåvitt: "Gör som kungen - vänd blad"

Foto: Scanpix

Blåvitt har en stark trupp och får absolut inte älta fiaskot från i fjol. Det rådet ger Pontus Wernbloom i en intervju med GP.

- Gör som kungen – vänd blad, säger han.

CSKA-mittfältaren talar med Göteborgsposten om sin gamla klubbs svårigheter och möjligheter i allsvenskan den här säsongen. Enligt honom ska man inte hänga upp sig för mycket på misslyckandet från 2012 eftersom kunnandet trots allt finns inom laget.

– Jag tycker att de har en bra trupp. Det tyckte jag förra året med. De måste bara våga lite mer. Allsvenskan är också riktigt, riktigt svår, på det sättet att alla kör bara. Du kan inte bara spela, säger han till GP.

Han pekar på tålamod som en ingrediens. Utomlands är de flesta klubbarna, enligt Wernbloom, "sjukt bra" på att värdera situationerna. Man måste inte ösa på och kontra så fort man får bollen.

– Har du själv bollen kan inte de andra göra mål. När jag var här (i Sverige) var det max två rull i backlinjen, sedan måste vi gå framåt. Vi skall spela i en och en halv timme! Vi behöver inte gå framåt förrän om en kvart. Håll i bollen och ta det lugnt. Och låt de andra springa sig trötta och bli irriterade. Där tror jag svensk fotboll generellt har mycket att lära.

Och så det mest betydelsefulla rådet:

– Det viktigaste är att de vågar, att de inte blir kvar i vad som hände förra året och så där. Att de gör som kungen och vänder blad.

Publicerad 2013-01-13 kl 13:06
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons