Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

IFK jagar Europa – MFF har tankarna där?

Blåvitts slutspurt i allsvenskan handlar om att nå en Europa-plats. För Malmö väntar just Europa-spel redan på torsdag.
– Varje match är superviktig nu, säger IFK-förvärvet Emil Salomonsson.

IFK GÖTEBORG

Preliminär startelva: Erik Dahlin – Emil Salomonsson, Mikael Dyrestam, Hjalmar Jónsson, Logi Valgardsson – Stefan Selakovic, Joel Allansson, Philip Haglund, Robin Söder – Hannes Stiller, Tobias Hysén.

Skador/avstängningar: Adam Johansson, Jakob Johanson, Elmar Bjarnason (a)

Han är formstarkast: Tobias Hysén. Har en stark vår och sommar bakom sig – 15 mål på 22 matcher säger det mesta om vad Malmö har att göra med i dag.

Göteborg-citat:

– Malmö är ett väldigt skickligt lagt. Vi vet vad de går för. Det är ett bollskickligt lag som förstärkt med (Mathias) Ranégie, säger Blåvitts nyförvärv Emil Salomonsson till FotbollDirekt.se.

Det är en ganska viktig match i kampen om Europaplatserna, eller hur?

– Precis, målet är Europa och nu är varje match superviktig. Malmö ligger runt oss i tabellen och har någon mindre spelad så den här matchen blir extra viktig.

MALMÖ FF

Preliminär startelva: Johan Dahlin - Ulrich Vinzents, Yago Fernandez, Daniel Andersson, Ricardinho - Jimmy Durmaz, Ivo Pekalski, Wilton Figueiredo, Jiloan Hamad - Daniel Larsson, Mathias Ranégie.

Skador/avstängningar: Pontus Jansson (s), Markus Halsti (a).

Håll ögonen på:
Mathias Ranégie. Kamp mellan allsvenskans två målkungar: Ranégie och Hysén. Debuten mot Gefle var ingen höjdare för Ranégie, kommer första målet i MFF-tröjan i dag månne?

Malmö-citat:

– Jag tror vi kommer att få bättre ytor att spela vårt spel på jämfört med Geflematchen. Samtidigt måste vi vara väldigt noga med att ta hand om IFK Göteborgs anfallsspel, för de är ett lag i slag och har ambitioner att med egen kraft vinna matchen, säger Rikard Norling till MFF:s hemsida.

Någon särskild förbättring du vill se jämfört med förlustmatchen mot Gefle?


– Jag vill se bättre fart i vårt anfallsspel. Men först och främst måste vi fokusera på att ligga rätt i positionerna och försvara oss väl, då tror jag också att anfallsspelet kommer att ge sig själv.

Publicerad 2011-09-11 kl 12:00
Annons
Annons
Annons