Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

IFK-legendar välkomnar "Alex" - "Kan bidra en hel del"

Niclas Alexandersson gör comeback under den allsvenska slutspurten.
Ett besked som välkomnas av IFK Göteborgsprofilen Glenn Hysén.
- Han lär inte ha tappat mycket mer än lite tajming då förstås, säger Hysén

IFK Göteborg har en mycket prekär skadesituation inför den allsvenska slutspurten. Det har gjort att klubben har vänt sig till Niclas Alexandersson som egentligen lade av efter förra säsongen.

- Det här är en unik situation och lite av en desperat grej som IFK måste göra. De kan inte slänga in en 15-åring och gå ännu längre ned i leden än vad de redan har gjort, säger Hysén.

- Rent spontant är det jävligt roligt. Han kan komma att bidra med en hel del. Om inte annat med rutin. Han lär inte ha tappat mycket mer än lite tajming då förstås, säger Hysén.

Är han en man för startelvan redan nu?

- Det har jag svårt att tänka mig men absolut kan han vara med på bänken och göra inhopp. Han är lättränad och har inte gått upp någonting sedan han lade av. Det är tajmingen han måste få in men jag menar har man spelat över 100 landskamper så ska det inte vara några problem att snabbt komma in i det igen.
- Sen tror jag att lagledningen får handla lite taktiskt också med att ha honom på bänken till att börja med och inte visa för de andra att han bara kan gå rakt in i startelvan sådär.

Hur "stort" är det bland er "blåvita" att han är tillbaka?

- Rent moraliskt är det en megagrej och så mycket som han gjort för klubben och svensk fotboll. Det var ju verkligen en kall bomb som kom från ingenstans. Jag tror han kan bidra med hur mycket som helst, inte bara på planen utan också vid sidan av.

Vad händer om han nu skulle göra succé, tror du han fortsätter i ytterligare någon säsong?

- Det tror jag knappast att han gör. Känner han att han är fit och fortfarande att det är kul och rent spontant känner att det är något han vill fortsätta med är det inte omöjligt men jag tror ändå att det här är bara tillfälligt.

Och nu ringer Lagerbäck till honom också?

- (stort skratt) Ha ha ha. Nej det tror jag inte, även om han (Alexandersson) säkert skulle ha mycket att tillföra där också. Han kan ju spela på så många positioner, både på mittfältet och i försvaret och är därför väldigt nyttig som spelare.

Publicerad 2009-09-28 kl 13:38
Annons
Annons
Annons