POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN/IFK NORRKÖPING

15-årigt superlöfte imponerar på Norrköping

Blott 15-årige Adnan Maric har tränat med IFK Norrköping. "Peking" överraskas av hur väl han  hängde med i det allsvenska tempot.

- Det är en spännande spelare, säger Norrköpings assisterande tränare.

Adnan Maric spelade till sig en ordinarie plats i division 2-laget Gunnilse under den gångna säsongen, bara 15 år gammal. Den defensive mittfältaren har också tagit plats i den senaste upplagan av pojklandslaget för spelare födda 1997.

Maric har under hösten besökt Premier League-klubben Fulham, dessutom finns enligt uppgift till FotbollDirekt intresse från IFK Göteborg och Elfsborg. Men i Sverige är det IFK Norrköping som har blivit mest konkret då talangen i början på förra veckan besökte klubben och dessutom tränade med a-laget.

- Han gjorde ett jäkla bra intryck. Han ligger väldigt långt fram fysiskt och känns bra mycket äldre än 15. Det var lite överraskande att han klarade sig så pass bra, säger Norrköpings andretränare Stefan Hellberg till FotbollDirekt.se.

Hur pass väl stod han sig när det nu var allsvenska spelare han mätte sig med?

- Han hängde med bra, men det var också bara två träningar och det är lite för lite för att göra en ordentlig bedömning. Men det är en spännande spelare, god teknik och speluppfattning och spelar också väldigt fysiskt.

Hur ser ni på honom efter det här, går ni vidare med honom och hur?

- Nu har vi precis gjort sista träningen för i år och startar upp igen den 7 januari. Men jag vet att Janne (Andersson) redan har börjat diskuterat med hans agent.

Publicerad 2012-12-19 kl 18:24
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå