POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN/IFK NORRKÖPING

Tyst om Norrköpings assistkung: ”Förutsätter att han blir kvar”

Martin Smedberg-Dalence har placerats i Holland, men IFK Norrköping dementerar - inga klubbar har hört av sig om assistkungen.
- Vi har inte tagit emot en enda förfrågan, säger Pekings ordförande.

Martin Smedberg-Dalence har på två säsonger i IFK Norrköping bidragit starkt till klassikerklubbens lyft, från nykomling i fjol till årets finfina femteplats. Högerspringarens känsliga inläggsfot har prickat medspelare i straffområdet gång på gång och i år landade han på tredje plats i allsvenskans assistliga med nio målgivande passningar.

Smedberg-Dalence har ett år kvar på kontraktet, och det har tidigare spekulerats i intresse från tre klubbar i Eredivisie. Men hos IFK Norrköping är telefonen tyst – ordförande Peter Hunt har inte hört någonting från andra klubbar om 28-åringen.

- Nej, jag kan ärligt säga att inte en enda förfrågan har kommit in. Han är vår spelare över nästa säsong och jag förutsätter att han blir kvar, säger Hunt till FotbollDirekt.se.

- Jag har hört talas om intresse från Holland kring Martin men då bara sådant jag läst i media. Det är roligt om det blir resonemang kring spelare och särskilt då våra spelare, och jag kan förstå om det blir det kring till exempel Martin. Men ingenting har kommit in till oss. Det kan naturligtvis förändras, men i nuläget finns det ingenting.

Hur resonerar ni kring en förlängning, sett till vad han gjort hos er?

- Det är en diskussion som kan komma upp här längre fram. Martin har speciella egenskaper med sin fina touch och passningsfot, det är absolut så. En poängspelare och viktig kugge för oss, och en bra kille vid sidan av planen. Han har som sagt ett år till med oss och vi har inte kommit längre än. Men visst vill vi gärna behålla honom längre tid.

Publicerad 2012-12-18 kl 09:51
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå