Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

IFK om utmärkelsen: "Inte förvånande"

IFK Göteborg fick en sen julklapp av Sifo. Klubben har blivit utsedd till Sveriges populäraste klubb alla kategorier.

- Det är naturligtvis jättepositivt. Men vi är inte förvånade. Det har kommit en rad undersökningar som styrker samma tes. Det här med popularitet är en färskvara, säger IFK Göteborgs marknadschef Andrej Häggblad till FotbollDirekt.se.

AIK och Leksand har båda tidigare aspirerat på epitetet "Hela Sveriges klubb". Även IFK Göteborg har använt sig av termer som "hela folkets lag". Men detta har mest baserats på egna mätningar. När nu en så står marknadsundersökare som Sifo kommer slår fast vilka som är populärast. Då blir det förstås genast mer substans i det hela.
- Nu har vi ett argument som vi kommer att fortsätta att använda. Det här är en markandsföring man inte kan köpa för pengar, säger Häggblad.

Men exakt hur mycket extra klirr i kassan det innebär vill inte Häggblad spekulera om.
- Men jobbet lär bli än mer angenämt för vår försäljningschef Fredrik Abrahamsson när han har ett sånt tungt argument i ryggen.

Det är dock helt klart att IFK:s marknadsföring inför kommande säsong fick en rejäl skjuts framåt. Bara det faktum att klubben kan trycka upp t-shirts och andra souvenirer med texten "Sveriges populäraste klubb" lär inbringa många sköna tusenlappar på kontot.
- Vi ska försöka axla den här affärsmöjligheten så mycket vi bara kan. Det är alltid trevligt att vara populär och det ska vi fortsätta att jobba på att vara.

Vad tror du populariteten består i?
- Framförallt har de som varit före oss i klubben gjort ett hårt jobb med alla framgångar under 80-talet. Sedan försöker vi vara så öppna det bara går. IFK ska vara en öppen förening och gentemot våra intressenter och vi får själva höra från media och partners att vi är det och det ska vi fortsätta att jobba på att vara.

Publicerad 2010-12-27 kl 13:59
Annons
Annons
Annons