Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS
1:06

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Ilska i AIK efter domarmissen - vill häva Linnérs avstängning

SOLNA. Både Oscar Linnér och Daniel Sundgren är avstängda mot IFK Göteborg efter gula kort mot Örebro.
Gnaget hoppas dock kunna få Linnérs avstängning hävd.
Med tanke på hur extremt oklart domslutet är och hur omedveten jag är om situationen måste det på något sätt gå att överklaga, säger Linnér.

AIK vann över Örebro med 1-0 under lördagen. Men efter slutsignalen hamnade mycket fokus på domaren Kaspar Sjöberg. I den 78:e minuten varnade han AIK:s målvakt Oscar Linnér i samband med att de svartgula genomförde ett byte - för maskning. 

- Jag fattade inte ens vad det var för domslut som hade kommit. Jag trodde att det var en situation där jag skulle sparka den en meter från straffområdeslinjen, att det var en frispark eller något. Antingen visade domaren det otydligt eller så hade jag fokus på något annat. Sedan visar han att jag ska hålla i, och då gör jag det. Jag går och tar lite vatten, och tänker att jag hinner det i och med att det är byte. Sedan kommer jag tillbaka till bollen, då visar han att jag ska köra, men precis när jag ska sparka visar han på nytt att jag ska hålla i genom att hålla upp armen, säger Linnér till Fotbollskanalen efter matchen, och fortsätter:

ANNONS

- Då undrar jag hur han ska ha det. Under tiden som vi gör vårt byte tecknar han att jag ska flytta bollen bakåt. Jag visste inte att det var inspark, han borde förstå att jag inte tror att bollen ska ligga vid straffområdeslinjen när det är inspark. Sedan börjar han peka på sin egen sko, och jag fattar inte vad han menar. Då kommer han springande med ett gult kort.

Han tillägger med en suck:

- Nu är jag avstängd mot IFK Göteborg, en match jag hade sett fram emot mycket. Det är extremt surt.

Beslutet fick AIK-lägret och stora delar av arenan att gå i taket, ilskan mot domaren var stor. Linnér själv vill att avstängningen ska hävas. 

- Med tanke på hur extremt oklart domslutet är och hur omedveten jag är om situationen måste det på något sätt gå att överklaga. Jag hoppas verkligen att folk kan se att jag inte fattar vad som händer. Jag gjorde verkligen inget fel.

ANNONS

Fick du någon förklaring av domaren?
- Jag önskade att han skulle komma ner och i alla fall förklara vad det var som hade hänt, men det stod han inte på sig att göra. Jag fattade ju också att jag skulle bli utvisad om jag skulle springa fram och börja dra honom i tröjan. 

På bara åtta omgångar har du fått hela tre gula kort som målvakt. Hur kommer det sig?
- Jag vet inte… De kanske inte tycker att jag har ett snyggt namn. Jag har ingen aning.

Han fortsätter:

- Jag är nästan lite ledsen. Det är jobbigt att vara det efter en sådan här vinst. Jag hoppas att de kan släppa det som de verkar ha emot mig, för nu har jag fått betala tillräckligt för det. Jag hoppas att de kan se att jag har fått ett tillräckligt straff och börja kolla på mig som vilken målvakt som helst.

AIK:s sportchef Björn Wesström kan i nuläget inte ge besked om klubben kommer att gå vidare med ärendet till Svenska Fotbollförbundet för att försöka radera det gula kortet.

ANNONS

- Vi hoppas att domarna sträcker upp händerna och erkänner sitt misstag. Vi kan alla göra misstag. Om de inte gör det är det här något vi måste kolla på. För vi känner att det är alldeles för hårt mot en 20-årig målvakt, säger Wesström.

Hur går man vidare i så fall?
- Det vet jag inte. Det är något jag får titta på i natt.

Utöver Linnér är även högerbacken Daniel Sundgren avstängd efter att ha dragit på sig ett gult kort i den 82:a minuten, när han sprang i väg med bollen vid en ÖSK-frispark.

Daniels är riktigt… Fan, inte tillräckligt bra. Han står på två (gula kort) och gör en sådan grej…, säger AIK:s tränare Rikard Norling till C More.

Sundgren medger efter matchen att det var ett dumt kort att ta.

- Jag trodde inte att han hade bollarna nog att ta ett till gult, så jag tänkte att ”jag maskar lite”, för jag var så jävla trött. Jag var helt slut i huvudet och fick lite hjärnsläpp, och kom på i efterhand att jag hade två gula. Det var jättedumt, men vad ska jag göra åt det nu? Nu har man lite extra tid att ladda inför derbyt och de andra tuffa matcherna som kommer, säger Sundgren till Fotbollskanalen.

ANNONS

När domarna gick igenom den mixade zonen efter matchen bad Fotbollskanalen om att få prata med huvuddomaren Kaspar Sjöberg.

- Inga kommentarer.

På följdfrågan "du vill inte förklara dig" skakade Sjöberg på huvudet och gick iväg.

Se förvirringen när Linnér varnas i spelaren ovan.


SISTA CHANSEN: Tävla och vinn exklusiva VIP-paket till Stockholmsderbyt.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-05-13 kl 18:50
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto