Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Ilska i Gais och Öis efter ny premiärflytt: "Ett hårt slag"

Allsvenskan

IFK Göteborg får spela sin hemmapremiär på Gamla Ullevi.
Samtidigt tvingas stadsrivalerna Gais och Örgryte flytta till Bravida Arena - i år igen.
- Det är snudd på bragdguldet till den som kan servera en lösning, säger Gais klubbchef Magnus Sköldmark till Fotbollskanalen.

4:15
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från IFK Göteborg-IFK Norrköping i spelaren ovan.

2 april sparkar IFK Göteborg i gång sin allsvenska säsong då IFK Värnamo gästar Gamla Ullevi. Samtidigt som Blåvitt laddar för en premiär i sin hemmaborg har stadsrivalerna Gais och Örgryte IS en annan verklighet.

På tisdagen meddelade nämligen arenabolaget Got Event att Gais och Örgryte tvingas flytta sina respektive hemmapremiärer från Gamla Ullevi till Bravida Arena.

Exakt samma beslut som togs förra året också.

- Det är naturligtvis extremt tråkigt, men det är mer regel än undantag numera. Det är ett hårt slag om man bara tittar på det rent ekonomiskt eftersom en hemmapremiär alltid är en hemmapremiär och förutom derbyna är det premiären som sätter tonen gällande publik, säger Magnus Sköldmark, klubbchef i Gais, till Fotbollskanalen.

ANNONS

- Vi behöver få till en bättre dialog och hitta konkreta lösningar för att inte hamna här igen. Jag är lite luttrad, men vi är besvikna. Samtidigt kommer vi att göra det bästa av situationen vi har hamnat i.

 Hur stor ekonomisk smäll blir det för er att flytta premiären?
- Smäll är väl fel ord, det blir en konsekvens utifrån hur avtalet ser ut och den får vi ta.

Får ni någon ersättning från arenabolaget?
- Det vill jag inte gå in på.

På sin hemsida meddelar Örgryte, via tillförordnad klubbchef Andreas Karlsson, att det är femte året i rad som klubben tvingas flytta sin hemmapremiär. En återkommande situation som ”inte är hållbar i längden”, menar Öis-toppen.

Gais delar stads- och superettan-rivalens frustration.

Hur skulle en lösning kunna se ut?
- Ja … det är snudd på bragdguldet till den som kan servera den lösningen. Vi har en problematik kring att det är tre hyresgäster och ett landslag, samt en landskamp (svenska damlandslaget möter Norge på Ullevi den 11 april), som ska in under ungefär samma period. Det skapar naturligtvis problem.

ANNONS

Du låter inte särskilt hoppfull om en lösning?
- Nej. Det är femte året i rad Öis inte spelar sin premiär på Gamla Ullevi och det är säkert något liknande för oss, avslutar Sköldmark.

Samtidigt som superettan-klubbarna får flytta på sig planerar IFK Göteborg för en premiär på Gamla Ullevi. Likt förra året gör Got Event skillnad på klubbarna i Göteborgsområdet utifrån serietillhörighet.

- Vi har inte fått några indikationer alls på att vår premiärmatch riskerar att flyttas. Vi förutsätter att den kommer att spelas som planerat, säger Blåvitts kommunikationsansvarig Marcus Modéer.

Örgryte möter AFC Eskilstuna i sin hemmapremiär den 3 april, medan Gais tar emot IK Brage den 7 april.

Publicerad 2023-03-14 kl 16:01

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto